Acasa Cultură Actorul olandez Rutger Hauer, 75 de ani, a decedat…

Actorul olandez Rutger Hauer, 75 de ani, a decedat…

2 min read
0
0
114

Actorul olandez Rutger Hauer, devenit cunoscut după apariţia în filmul „Blade Runner” (1982), a murit la vârsta de 75 de ani, au anunţat miercuri media olandeze, citând membri ai familiei, relatează AFP.
„Rutger Hauer a murit la vârsta de 75 de ani. El era considerat unul dintre cei mai mari actori ai Olandei”, a scris agenţia de presă olandeză ANP, precizând că actorul a murit vineri şi a fost înmormântat în cadrul unei ceremonii private.

Rutger Hauer a apărut pentru prima dată ca actor în 1969 într-un serial tv de capă şi spadă, numit „Floris”, regizat de Paul Verhoeven, pe atunci puţin cunoscut.
Regizorul Paul Verhoeven este cel care i-a oferit primul său mare rol în filmul „Turkish Delight” în 1973.
El a atras însă atenţia lumii cinema-ului în 1981 în SUA, jucând alături de starul american Sylvester Stallone în thrillerul „Nighthawks”.
Anul următor a fost lansat „Blade Runner”, care l-a consacrat drept unul dintre starurile Hollywoodului de la acel moment.
Comentând moartea celui pe care l-a descoperit, Paul Verhoeven a declarat pentru ANP că şi-a pierdut „alter ego”-ul. „Sunt extrem de trist că nu mai este printre noi, îmi va lipsi teribil”, a afirmat el.
Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

700 de posturi scoase la concurs, din sursă externă, în vederea încadrării ca poliţist de penitenciare

Vă informăm că 41 de unităţi subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor scot l…