Acasa Economic Ai card la Raiffeisen? Află ce țeapă iei la tranzacții on-line

Ai card la Raiffeisen? Află ce țeapă iei la tranzacții on-line

4 min read
0
0
110

Piața bancară este una dinamică, iar ofertele se întrec în atragerea clienților. Pentru a trece de la o bancă la alta, ți se promite cam tot ce vrei să auzi. Cele mai atractive oferte, sunt cele care se bazează pe comisioanele 0%.

Pentru că este o bancă cu renume, multă lume apelează la serviciile băncii Raiffeisen, pentru a-și deschide cont. Dacă reclamele colorate te-au lămurit, ajungi să semnezi un contract stufos în care ți se garantează mult doritul comision de 0%. Deschizi, totodată, si aplicația mobile banking, unde poți vizualiza, în timp real, soldul. Totul bine și frumos! Având cont, începi să faci tranzacții on-line. Să facem un exercițiu de imaginație! Să presupunem că fericitul client are în cont 100 lei. Consultă soldul pe telefon și vizualizează suma. Face o tranzacție on-line de 20 lei. Vizualizează să vadă cât a mai rămas si, fără a fi surprins, află ca mai are 80 lei. Teoretic! Pentru că, fără să știe, banca i-a luat 23.20 lei la tranzacția de 20 lei, fără să-l anunțe. Pentru o tranzacție de 20 lei, banca Raiffeisen, percepe un comision de 3.20 lei. Șmecheria este că, deși ți s-au oprit 23.20 lei, nu ești anunțat, în soldul tău lipsind doar 20 lei. Și, bucuros, vizualizând contul de 80 lei (mincinoși) rămași, mai faci 4 tranzacții a câte 20 lei. La fiecare 20 lei, fără să știi ți se opresc 3.20 lei, suma care nu-ți este retrasă din sold, tu îndatorându-te, fără să-ți dai acceptul. Așadar, după ce ai cheltuit soldul pe care-l știai în cont, dragă client, surpriză! Nu ești pe zero!!! 5×3.20=16 lei!! 16 lei esti pe minus!!! Ai de dat băncii Raiffaisen 16 lei fără să știi de unde. Să țineți cont că această sumă are un regim. Dacă ea nu este achitată la timp, creează dobânda! Informăm pe cei care dețin carduri să consulte în mobil banking ISTORICUL. Doar acolo apar sumele cu comision. Din soldul pe care îl consultă toată lumea se retrage doar suma fără comision. La o tranzacție de 20 lei aveți de plătit 3.20 lei. Simplu, nu?

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Linia ferată de mare viteză Ploieşti – Siret (Vicşani), pe lista proiectelor strategice de investiţii în parteneriat public-privat

Linia ferată de mare viteză Ploieşti – Siret (Vicşani) va fi trecută pe lista proiec…