Acasa Social Alina Andreea Gheorghe, șefă de promoție la Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza

Alina Andreea Gheorghe, șefă de promoție la Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza

5 min read
0
0
423

În urmă cu 4 ani Alina Andreea Gheorghe a ales să parcurgă un drum al vieţii, o scară către succes. Prima treaptă a fost Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir”, unde s-a remarcat ca o elevă cu rezultate deosebite în activitatea şcolară şi extraşcolară, dar şi prin frumuseţe, fiind aleasă “Miss Boboc – 2013”.
Frumoasă dar dedicată învăţăturii, Alina a terminat cei patru ani de liceu cu media generală 9,98 şi a reuşit ca în ultimii trei ani de şcoală să aibă doar medii de 10.00, iar la examenul de bacalaureat naţional a fost prima, cu media 9,90, obţinând 10 la discilpinele limba şi literatura română şi matematică.
Ca urmare a rezultatelor deosebite obţinute, Alina Andreea Gheorghe devine şefa promoţiei a 94 –a, denumită onorific “Centenarul Marii Uniri”, la Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir”, onorând instituţia din care face parte. Titlul de şef de promoţie certifică temeinicia pregătirii îmbinată cu tactul pedagogic al cadrelor didactice şi calitatea actului instructiv-educativ.
Numele ei va rămâne încrustat pe placa de marmură a colegiului, încărcată de nume sonore ale performerilor cantemirişti.
Alina a înţeles că învăţătura deschide porţi spre cunoaştere şi spre succes. Talentul este cel care şi-a spus cuvântul, completat desigur, de multă muncă, ambiţie, perseverenţă, seriozitate şi dorinţă de autodepăşire. Cu răbdare şi pricepere, îndrumată îndeaproape de profesori de excepţie, a reuşit să exceleze, în cadrul olimpiadelor şi concursurilor şcolare, de nivel judeţean şi naţional. Pe tărâmul ştiinţelor, acolo unde concurenţa este acerbă şi gradul de dificultate al subiectelor este ridicat, tânăra cantemiristă a unit munca cu pasiunea şi perseverenţa cu dorinţa, obţinând rezultate foarte bune, într-un domeniu atât de vast ca cel al matematicii, unde timpul devine nemilos, rapiditatea găsirii soluţiei cere concentrare maximă, ingeniozitate, creativitate, perspicacitate, artificii de calcul. „Dintotdeauna am fost atrasă de ştiinţele exacte, dar matematica a ocupat un loc special. Lucrând constant, simţeam cum lumea întreagă se dizolvă şi se supune unei logici raţionale a atomilor, iar acea lume se reconstruia apoi geometric, apoi aritmetic, algebric…”, a explicat Alina.
Performanţa îi confirmă valoarea pe care a demonstrat-o de-a lungul timpului.
Cu bagajul de cunoştinţe acumulate la Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”, Alina se pregăteşte acum pentru admiterea la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, acolo unde generaţii întregi de absolvenţi au obţinut rezultate deosebite, unii dintre ei devenind cadre didactice ale prestigioasei instituţii militare.

Felicitări, Alina, şi mult succes în continuare pe acelaşi drum al performanţei!
Ne mândrim cu tine, Alina!

Foto: Nicolae Milea

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

În Prahova, activitatea didactică a fost reluată în 257 de unităţi şcolare şi structuri

Prefectul judeţului Prahova, CRISTIAN IONESCU, şi inspectorul şcolar general al Inspectora…