Acasa Social Alte 18 cazuri de pestă porcină, confirmate în judeţul Prahova

Alte 18 cazuri de pestă porcină, confirmate în judeţul Prahova

3 min read
0
0
103

Analizele de laborator au confirmat 18 noi cazuri de pestă porcină africană (PPA) la mistreţi găsiţi morţi sau împuşcaţi pe raza judeţului Prahova. Autorităţile au convocat extraordinară Centrul local de combatere a bolilor pentru a dispune măsurile specifice în astfel de cazuri.

Potrivit unei informări făcute publice de Prefectura Prahova, noile cazuri de pestă porcină africană au fost confirmate la mistreţi de pe fonduri de vânătoare unde anterior fuseseră depistaţi porci morţi şi în cazul cărora analizele arătaseră că PPA a fost cauza decesului.

Astfel, nouă dintre decesele provocate de PPA au fost confirmate pe fondul de vânătoare Bratia, alte patru la mistreţi de pe fondul de vânătoare Malu Roşu iar trei cazuri au fost confirmate pe fondul de vânătoare Măgureni.

De asemenea, boala a fost depistată şi la un mistreţ găsit mort pe fondul de vânătoare Lapoş, dar şi la un mistreţ împuşcat de vânători pe fondul de la Măneşti.

Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 243 de localităţi din 24 de judeţe, cu un număr de 530 de focare (dintre care 5 focare în exploataţii comerciale şi 2 focare în exploataţii de tip A). În 11 judeţe au fost diagnosticate doar cazuri la mistreţi.

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017, şi până în prezent, au fost eliminaţi 577.307 porci afectaţi de boală şi au fost diagnosticate 3.011 de cazuri la mistreţi.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Textul integral al Ordonanței Militare nr. 8, din 09.04.2020, privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19

Ministrul afacerilor interne emite următoarea Ordonanță militară: Art.1 – (1) Este permisă…