Acasa Justiție Ana-Maria Pătru, fost președinte al AEP, trimisă în judecată pentru trafic de influenţă şi spălare de bani

Ana-Maria Pătru, fost președinte al AEP, trimisă în judecată pentru trafic de influenţă şi spălare de bani

5 min read
0
0
67

Procurorii DNA Ploiești au trimis-o în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe Ana-Maria Pătru, fost președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP), la data faptelor vicepreședinte al aceleiași instituții, pentru trei infracțiuni de trafic de influență și două infracțiuni de spălarea banilor.

Potrivit procurorilor DNA, ”în perioada aprilie – iunie 2008, inculpata Pătru Ana Maria, în calitate de vicepreşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (A.E.P.) – funcţie cu rang de secretar de stat – a pretins, iar în anul 2009 a şi primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, suma de 210.000 euro reprezentând contravaloarea unui anumit imobil situat în municipiul Bucureşti. În schimb, aceasta a promis că va susţine derularea în bune condiţii a unui contract încheiat de acea societate cu A.E.P., precum şi că va susţine societatea să obţină şi să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a şi realizat”.

Anchetatorii susţin că, în cursul anului 2009, Ana Maria Pătru ”a disimulat provenienţa sumei”, folosind un circuit financiar fictiv care a constat în derularea unor operaţii comerciale între mai multe societăţi comerciale, între care firma beneficiară a contractului cu Autoritatea Electorală Permanentă şi o firmă controlata de Ana Maria Pătru prin soţul ei.

”În cursul anului 2011, tot în calitate de vicepreşedinte al A.E.P., inculpata Pătru Ana Maria a pretins de la reprezentanţii aceleiaşi societăţi comerciale contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover din care a primit suma de 15.000 euro, în schimbul promisiunii că va susţine derularea, în bune condiţii, a unor contracte de servicii, încheiate de societatea respectivă cu A.E.P. De asemenea, inculpata a promis că va susţine societatea să obţină şi să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a şi realizat”, se mai arată în comunicatul DNA.

Tot în 2011, spun procurorii, Pătru a pretins şi a primit suma de 50.000 euro de la administratorul unei alte firme, intervenind în schimb la ministrul Economiei, astfel încât omul de afaceri să fie primit în audienţă, fapt care s-a şi întâmplat la scurt timp de la intervenţia Anei Maria Pătru.

Cu banii proveniţi din cele două fapte de trafic de influenţă Ana Maria Pătru a cumpărat un autovehicul Land Rover, iar pentru a ascunde identitatea adevăratului proprietar şi beneficiarul real al acestuia, în acelaşi an, l-a înmatriculat pe numele unei alte persoane.

”În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri mobile şi imobile aparţinând inculpatei Pătru Ana Maria, până la concurenţa sumei de 275.000 euro sau echivalentul acesteia în lei”, potrivit comunicatului DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…