Acasa Politică Andrei Volosevici, candidatul PNL, a câștigat alegerile pentru Primăria Ploiești

Andrei Volosevici, candidatul PNL, a câștigat alegerile pentru Primăria Ploiești

7 min read
0
0
281

Potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central până la ora 05.00, cele mai multe reşedinţe de judeţ din ţară au fost câştigate de Partidul Naţional Liberal – 14, urmat de PSD – 13 şi USR Plus – 4.

Liberalul Andrei Volosevici a fost anunţat, duminică, seară, de către liberalii prahoveni, drept câştigător al funcţiei de primar al Ploieştiului, deputatul Roberta Anastase arătând că prin votul din cadrul acestui scrutin „s-a făcut dreptate”.

„Este un moment foarte fericit pentru noi la Ploieşti, un moment în care noi considerăm că s-a făcut dreptate, iar ploieştenilor de astăzi li se redă cel mai bun primar pe care l-au avut în ultimii 30 de ani. Îl felicit pe Andrei Volosevici, câştigătorul din această seară şi omul de la care de astăzi se aşteaptă foarte multe lucruri”, a spus Anastase, într-o conferinţă de presă susţinută alături de Andrei Volosevici.
Acesta din urmă a arătat că votul dat de ploieşteni îl responsabilizează şi va lucra constructiv, abordând metoda „administraţie la firul ierbii”.

„Mi-e frică, pentru că votul de astăzi a arătat foarte clar încrederea ploieştenilor pe care niciodată nu îmi voi permite să o trădez. Arată foarte clar aşteptările despre ceea ce înseamnă un oraş modern, un oraş în care lucrurile să fie normale şi cred că din momentul ăsta începe adevărata luptă pentru a demonstra că nu au fost înşelaţi în votul lor. Logica este simplă: normalitate, forţă la judeţ, şi sunt convins că vom avea, lucru constructiv, respect pentru fiecare vot, indiferent de coloratură politică. Pot să învăţ de la oricine (…) şi să preiau o idee care este absolut în regulă şi o voi face. Numai prin construcţie şi prin acest respect pentru toată lumea, că vorbim de oamenii din administraţie sau de alte partide politice, vom putea construi de aşa manieră încât oraşul ăsta, în primă fază, să meargă către normalitate, ulterior să se dezvolte”, a declarat Volosevici.

Andrei Volosevici a fost ales primar al Ploieştiului în 2008 din partea PDL şi a candidat şi pentru mandatul următor, pierzând alegerile în faţa candidatului PSD Iulian Bădescu.
Ulterior, tot în 2012, Volosevici a fost ales senator din partea PDL, partid din care a demisionat înscriindu-se în PMP. La începutul anului 2015, el a anunţat că va activa în cadrul grupului parlamentar al PNL.
În 2016, a fost anunţat oficial drept candidat al PNL pentru un nou mandat de primar al Ploieştiului, însă şi-a retras candidatura având în vedere faptul că era vizat de o anchetă a procurorilor DNA Ploieşti.
În toamna aceluiaşi an, Andrei Volosevici a candidat din partea ALDE pentru un mandat de deputat, însă nu a reuşit să intre în Parlament.
În iunie 2016, Andrei Volosevici a fost trimis în judecată de procurorii DNA Ploieşti pentru abuz în serviciu şi două fapte de trafic de influenţă în legătură cu finanţarea echipei FC Petrolul Ploieşti şi atribuirea unui contract de lucrări.
În acelaşi dosar a fost deferită justiţiei Simona Albu, la data faptei şef al Serviciului Juridic în cadrul Direcţiei Juridice a Primăriei municipiului Ploieşti, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea unui folos necuvenit pentru altul.
Volosevici şi Simona Albu au fost achitaţi în primă instanţă în acest dosar, care se află acum la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Preşedintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu, este noul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ), conform centralizării rezultatelor din peste 98% dintre secţiile de vot din judeţ.

Potrivit rezultatelor parţiale postate de Autoritatea Electorală Permanentă, candidatul Alianţei PNL-USR-PLUS, liberalul Iulian Dumitrescu, a obţinut 135.507 voturi, faţă de contracandidatul său din partea „Alianţei pentru Prahova”, constituită din PSD, Pro România şi PPU (SL), social-democratul Bogdan Toader, care are 101.785 voturi.

La nivelul judeţului Prahova au fost amenajate 624 de secţii de votare, centralizarea datelor fiind făcută în 617 dintre acestea.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu, urmărit penal şi sechestru pe avere

DNA l-a pus sub acuzare pe fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, deputat în Par…