Acasa Cultură „Anotimpuri“ Colecția Mira și Victor ADAM

„Anotimpuri“ Colecția Mira și Victor ADAM

4 min read
0
0
43

Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ organizează miercuri, 26 septembrie 2018, ora 17.00, la sediul muzeului din Ploieşti, B-dul  Independenţei nr. 1, vernisajul expoziției:

„Anotimpuri“

Colecția Mira și Victor ADAM

          Expoziția de față este o selecție tematică dintr-o colecție de peste 400 de repere. Colecția este rodul a mai mult de 50 de ani de jertfe personale, de strădanii și căutări prin ateliere de artiști și consignații, pentru alegerea cu erudiție și emoție a celor mai dorite piese.

În expoziție vom întâlni lucrări ale unor artiști români aparținând perioadei interbelice, precum Constantin Artachino, Theodor Pallady,  Ștefan Popescu sau Francisc Șirato; Iacob Lazăr, Vladimir Zamfirescu, Micaela Eleuteriade, Gheorghe Ionescu, Eugen Raportoru, Sorin Adam, Gheorghe Coman, Bogdan Pietriș, Mihai Cismaru, nume ce aparțin artei moderne și contemporane, dar și tineri cu mare aspirație spre  cucerirea  unui renume –  Dana Nichita, Maria Jarda, Inga Edu sau Daniel Turliu.

Scopul expoziției este acela de a oferi unui cerc cât mai larg de iubitori de artă lucrări valoroase, într-o reflectare a viziunii colecționarului, ea putându-se constitui într-un îndemn pentru noi toți, de a ne înconjura de frumos, pentru bucuria spiritului.

„- Cum a pornit această colecție, Domnule Adam?

  • Prima achiziție am făcut-o la 16 ani, am cumpărat cu 50 de lei un tablou cu o moară de vânt! Pe vremea aceea îl întâlnisem pe domnul Nicolae Toma, un elev al lui Camil Ressu. La cei 70 de ani ai dânsului… a avut mare răbdare cu mine, un tânăr de 20 de ani.. L-am considerat întotdeauna ca fiind mentorul meu. Dânsul mi-a deschis ochii în artă. Apoi am început să vizitez expoziții, ateliere, să mă documentez din cărți…

În 1985 am pornit Prima Tabără Particulară de Artă din România, care apoi în 1990 s-a transformat în Tabără Internațională, prin participarea pentru început a unor artiști din Republica Moldova, ca apoi de-a lungul anilor tabăra să aibă oaspeți din Bulgaria, Polonia, Grecia și Iugoslavia, mai apoi… din Serbia și Croația…

 

– Domnule Adam, v-ați gândit vreodată să vindeți vreo lucrare din colecția dumneavoastră!

– E ca și cum mi-aș vinde sufletul!!!“

Pentru detalii vă stă la dispoziţie Departamentul – Servicii educative, relaţii publice şi documentare din cadrul Muzeului Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“:

Tel./fax: 0244 511375, tel. 0244 522264.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…