Acasa Sport Antrenor de handbal trimis în judecată pentru 27 de infracţiuni de viol şi trei infracţiuni de corupere sexuală a minorilor

Antrenor de handbal trimis în judecată pentru 27 de infracţiuni de viol şi trei infracţiuni de corupere sexuală a minorilor

6 min read
0
0
262

Curtea de Apel Bucureşti urmează să dea, astăzi, o decizie definitivă în cazul antrenorului de handbal Ion Ţibru, 66 de ani, condamnat în primă instanţă la 30 de ani de închisoare pentru că ar fi violat şapte dintre elevele pe care le pregătea la un club din Bucureşti.

Judecătoria Sectorului 4 l-a condamnat, în 19 iulie 2016, pe antrenorul de handbal Ion Ţibru la 30 de ani de închisoare: „Contopeşte pedepsele cu închisoarea aplicate prin prezenta sentinţă penală, urmând ca petentul să execute pedeapsa cea mai grea, de opt ani de închisoare, la care se adaugă sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, adică 27 de ani şi patru luni, urmând ca, în final, petentul să execute pedeapsa rezultantă de 30 de ani de închisoare.”

Ţibru a fost obligat şi ca, în solidar cu părţile responsabile civilmente Ministerul Tineretului şi Sportului, Federaţia Română de Handbal, Asociaţia Municipală de Handbal Bucureşti şi Asociaţia Club Sportiv Bucureşti, să le plătească celor şapte fete, cu titlu de daune morale, sume cuprinse între 2.000 şi 10.000 de euro.

Totodată,  magistraţii i-au interzis lui Ion Ţibru, pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei, exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a fi tutore sau curator, dreptul de a ocupa funcţia de antrenor, de a exercita profesia de profesor de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii şi dreptul de a comunica cu victimele.

Instanţa a hotărât şi prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea introducerii profilelor genetice ale acestuia în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Potrivit news.ro, antrenorul Ion Ţibru, în vârstă de 66 de ani, a fost trimis în judecată, în octombrie 2015, pentru 27 de infracţiuni de viol şi trei infracţiuni de corupere sexuală a minorilor. Potrivit procurorilor, antrenorul ar fi violat şapte fete, cu vârste între 11 şi 14 ani, în timpul cantonamentelor sau la locuinţa sa din Bucureşti.

„În perioada iulie 2013 – iunie 2015, profitând de împrejurările create în cadrul cantonamentelor pe care acesta le-a organizat – Costineşti, iulie 2013 şi iulie 2014, Predeal, decembrie 2014 – sau invitând minorele la locuinţa sa din Bucureşti, sub diverse pretexte (în special, acela de a merge împreună la diverse şcoli pentru a împărţi pliante pentru promovarea echipei de handbal), prin constrângere (de cele mai multe ori morală, dar şi fizică), a întreţinut raporturi sexuale sau a realizat alte acte de penetrare vaginală asupra acestora. O parte din aceste agresiuni au fost comise asupra unor minore în prezenţa altora.”, au scris procurorii în rechizitoriu.

Una dintre fete le-a povestit părinților ce s-a întâmplat, iar aceștia au depus pe numele antrenorului o plângere la Poliție. Ion Ţibru a fost prins în flagrant şi reţinut. Mai mult de atât, antrenorul şi-a recunoscut faptele, dar din punctul lui de vedere nu a greşit cu nimic deoarece actele sexuale aveau loc numai cu acordul fetelor.

Ion Țibru a fost arestat preventiv în luna iunie 2015, el aflându-se și în prezent în arest.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

CERCETAT PENTRU PROXENETISM

Poliţiştii din Buzău şi Prahova au efectuat patru percheziţii la imobilele folosite de un …