Acasa Social Aproape 300 de ofiţeri şi peste 1.000 de agenţi – repartizaţi în structuri ale Poliţiei Române

Aproape 300 de ofiţeri şi peste 1.000 de agenţi – repartizaţi în structuri ale Poliţiei Române

4 min read
0
0
309

Un număr de 275 de ofiţeri de poliţie şi 1.094 de agenţi de poliţie vor fi repartizaţi pe 13, respectiv 20 iulie, în diferite structuri, potrivit datelor prezentate de şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, în cadrul unei întâlniri de lucru cu reprezentanţi ai organizaţiei profesionale şi organizaţiilor sindicale din domeniu.
„În cadrul acestei întâlniri, şeful Poliţiei Române a prezentat aspecte referitoare la repartiţia absolvenţilor unităţilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne (şcolile de agenţi de poliţie şi Academia de Poliţie Al. I. Cuza – Bucureşti), pregătiţi pentru nevoile Poliţiei Române”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).
Repartiţia absolvenţilor se va face în bază următoarelor criterii: echilibrarea încadrării, pe principiul număr de poliţişti la 100.000 de locuitori, prioritizarea zonei operative, repartizarea unui număr mai mare de absolvenţi unităţilor de poliţie care vor un rol determinant în organizarea evenimentelor care decurg din preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România, precum şi suplimentarea poliţiştilor care desfăşoară activităţi de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale, în colaborare cu structurile Poliţiei de Frontieră Române.
„În acest sens, s-a stabilit că, până la data de 9 iulie, atât la nivelul IGPR, cât şi la nivelul structurilor teritoriale, să se facă o analiză a rapoartelor de mutare care au toate aprobările necesare, urmând ca repartiţia promoţiei să se facă în raport de aceste mutări”, se arată în comunicat.
De asemenea, Inspectorul General al Poliţiei Române a dat asigurări că va analiza problemele cu care se confruntă poliţiştii şi va căuta soluţii cât mai rapide de rezolvare a acestora.
Totodată, după această întâlnire de lucru, şeful Poliţiei Române a susţinut o videoconferinţă la care au participat membrii echipelor de conducere a inspectoratelor de poliţie judeţene, în cadrul căreia a transmis toate aspectele discutate cu reprezentanţii organizaţiei profesionale şi organizaţiilor sindicatele.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Turistul britanic căutat de salvamontişti a fost găsit spânzurat

Turistul de 42 de ani din Marea Britanie, care a fost dat dispărut de familie, luni dimine…