Acasa Eveniment Aprobarea Hotărârii privind schimbarea scenariilor de lucru din cadrul unor unităţi de învăţământ din Prahova

Aprobarea Hotărârii privind schimbarea scenariilor de lucru din cadrul unor unităţi de învăţământ din Prahova

7 min read
0
0
66

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova s-a întrunit miercuri, 23 septembrie 2020, într-o nouă şedinţă extraordinară, organizată în sistem audioconferinţă, pentru a supune dezbaterii şi aprobării Hotărârea nr.50/23.09.2020 privind schimbarea scenariilor de lucru a mai multor unităţi de învăţământ din judeţ, precum şi Hotărârea nr.51/23.09.2020 privind asigurarea transportului de apă potabilă şi de uz casnic în comuna Teişani.

În privinţa instituţiilor didactice, prin Hotărârea nr.50 au fost dispuse următoarele:
– pentru Şcoala „Florin Comişel” Ploieşti (structură a Şcolii „Nicolae Titulescu” Ploieşti), Grădiniţa cu program normal nr. 51 Ploieşti (structură a Şcolii „Nicolae Titulescu” Ploieşti), Grădiniţa Step by Step cu program prelungit şi program normal „Licurici” Ploieşti, Grădiniţa cu program normal „Cheiţa de Aur” Ploieşti (structură a Şcolii „Ioan Grigorescu” Ploieşti), Şcoala „Candiano Popescu” Ploieşti, Şcoala nr. 13 Ploieşti (structură a Şcolii „Candiano Popescu” Ploieşti), Grădiniţa cu program prelungit nr. 33 Ploieşti, Grădiniţa cu program normal nr. 24 (structură a Grădiniţei nr. 33 Ploieşti), Şcoala „Spectrum” Ploieşti, Grădiniţa cu program prelungit şi program normal „Marshmallow” Ploieşti, Grădiniţa cu program prelungit „Ploieştiul în culori” Ploieşti, Grădiniţa cu program prelungit „Sfântul Spiridon” Ploieşti, Grădiniţa cu program prelungit KIT Ploieşti, Şcoala Primară „Concordia”, Grădiniţa cu program prelungit „Ariel” Ploieşti, activităţile didactice se vor desfăşura confom Scenariului 2, începând din 23.09.2020, adică prin participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi venirea parţială (prin rotaţie) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. Unităţile amintite au funcţionat, până în prezent, conform Scenariului 1. Măsura a fost propusă de consiliile de administraţie ale grădiniţelor şi şcolilor amintite, avizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Direcţia de Sănătate Publică Prahova, ca urmare a creşterii, la nivelul municipiului Ploieşti, a ratei de infectare.
– la Şcoala Gimnazială comuna Apostolache (toate clasele şi structurile), Scenariul 2, în care s-au desfăşurat activităţile până în prezent, va fi înlocuit, începând din 23.09.2020, cu Scenariul 3 (participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online), la propunerea consiliului de administraţie al respectivei unităţi de învăţământ, avizată de ISJ Prahova şi DSP Prahova. Aici, rata de incidenţă a îmbolnăvirilor a depăşit 3/1000 locuitori, conform evaluării periodice a DSP Prahova.
Hotărârea nr. 49/21.09.2020 a fost luată în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.
Hotărârile privind scenariul de funcţionare pe parcursul anului şcolar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.
Prin Hotărârea nr.51/23.09.2020 a fost aprobată decizia ca, în perioada 23-27 septembrie 2020, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova să asigure aprivizionarea cu apă a satului Bughea de Sus din comuna Teişani, unde, din cauza secării celor şase fântâni, toţi cei 60 de localnici de aici au rămas fără sursă de apă curentă. După perioada menţionată, primarul unităţii administrativ teritoriale va contracta servicii pentru aprovizionarea cu apă a comunei.
Hotărârile CJSU nr. 50/23.09.2020 şi 51/23.09.2020 vor putea fi consultate şi pe site-ul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu, urmărit penal şi sechestru pe avere

DNA l-a pus sub acuzare pe fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, deputat în Par…