Acasa Economic Aproximativ 1.200.000 de români vor primi vouchere de vacanţă

Aproximativ 1.200.000 de români vor primi vouchere de vacanţă

5 min read
0
0
92

Aproximativ 1.200.000 de români vor primi, anul acesta, vouchere de vacanţă, pe care le vor putea folosi în 10.000 de unităţi de cazare din România. Acestea sunt nominale şi nu pot fi vândute, atrage atenţia ministrul turismului.

Vânzarea voucherelor de vacanţă este ilegală, amenda maximă ajungând la mai mult de 20 de ori valoarea unui voucher, a anunţat miercuri ministrul Turismului, Bogdan Trif, care a subliniat că autorităţile iau în calcul înlocuirea acestor tichete, de anul viitor.

”În ceea ce priveşte faptul că ele sunt vândute pe OLX, sunt prevăzute sancţiuni extrem de drastice, 27.000 lei este amenda maximă, atât pentru cei care comercializează, cât şi pentru hotelieri. Sunt hotelieri care acceptă să deconteze vouchere care nu sunt la purtăror, adică nu pentru omul care a fost emis voucherul. Avem controale. Iar cei care cumpără sunt păcăliţi”, ministrul Turismului, Bogdan Trif, într-o conferinţă de presă.
Bogdan Gheorghe Trif: „Este nominal, cu nume, prenume şi cod numeric personal inscripţionat pe el. Este obligatoriu ca să se poată face dovada că nu a fost înstrăinat către altă persoană. Majoritatea instituţiilor deja le-au achiziţionat. Toate instituţiile, conform legii, trebuie să le aibă deja prinse în buget şi cu siguranţă, într-o perioadă extrem de scurtă, vor fi achiziţionate şi distribuite către toţi lucrătorii din instituţiile publice; şi aici vorbim de aproape 1,2 milioane de oameni.”

Un voucher de vacanţă are o valoare de 1.450 de lei, sumă impozitată cu 10%. Ca atare, valoarea amenzii este de 20,7 ori mai mare decât cea a unui voucher de vacanţă.

Ministrul Turismului a subliniat însă că pe voucher sunt prevăzute numele şi prenumele aparţinătorului, cât şi CNP-ul acestuia.  ”Voucherele de vacanţă au fost achiziţionate şi în cel mai scurt timp vor fi distribuite tuturor celor aproape 1,2 milioane de oameni care au dreptul la ele. Impozitarea voucherelor se va face cu doar 10%. Am reuşit să eliminăm o parte importantă din impozitare”, a mai spus Trif.

Autorităţile se gândesc însă să modifice acestor forme de tichete.  ”Anul viitor o să fie, tot aşa, o măsură de stimulare a mediului de afaceri în domeniul turismului. În Legea salarizării sunt prevăzute acordarea unor sume, dar să vii cu dovada că ai cheltuit acea sumă într-o unitate de cazare sau pentru nişte pachete de servicii în România. E de discutat până anul viitor, poate să mai sufere modificări şi să vedem un pic cum o să funcţioneze această etapă, dacă o să fie un succes, cu siguranţă o să continue, dacă nu, o să o îmbunătăţim astfel încât să ajungem la parametri optimi”, a mai spus Trif, citat de news.ro.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…