Acasa Social Arafat: Echipamente de 35 de milioane de euro, livrate anul acesta și în 2017 pentru situații de urgență

Arafat: Echipamente de 35 de milioane de euro, livrate anul acesta și în 2017 pentru situații de urgență

4 min read
0
0
103

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, sâmbătă, la Ploiești, că anul acesta și anul viitor vor fi livrate către inspectoratele pentru situații de urgență echipamente de 35 de milioane de euro.

„Am văzut astăzi și dotările care au trecut, multe din fondurile europene, încă vor mai primi anul acesta, cu siguranță, pentru că au fost deja contractate echipamente de 25 de milioane de euro, urmează să se contracteze încă 35 de milioane de euro în acest an, care vor fi livrate anul acesta și anul viitor. Vom continua, bineînțeles, sprijinul pentru că sprijinul pompierilor înseamnă sprijin pentru populație”, a spus Arafat, la finalul ceremoniei militare de acordare a drapelului de luptă Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova.

În context, secretarul de stat a punctat că dotarea, la nivel național, a acestor structuri de intervenție în situații de urgență s-a îmbunătățit mult.

„În ultimii ani au fost dotări în toate județele. (…) A fost o etapă între 2007 — 2014 în care dotările s-au făcut prin asociațiile regionale ale CJ-urilor, de anul acesta dotările se fac centralizat (…), dar, pe lângă fondurile europene, au mai fost și fonduri de la bugetul MAI. De exemplu, anul trecut s-au cheltuit 31 de milioane de euro din fonduri europene și vreo 9 milioane de euro din fondurile MAI. Anul acesta, este o sumă importantă care se dă de către MAI fie pe echipamente de protecție, fie pe anumite dotări pe care nu putem să le luăm pe fonduri europene. Dotarea la nivel național s-a îmbunătățit mult”, a mai spus Raed Arafat.

Potrivit acestuia, dotările privind intervențiile la inundații au atins un nivel neașteptat de bun.

„Anul acesta este un proiect care îl continuă pe cel de anul trecut și este un alt proiect, căruia noi îi spunem ‘multirisc’, care este axat pe partea de căutare-salvare în caz de cutremur, în caz de diferite situații în care trebuie să se intervină pentru salvare de oameni blocați. Acum, după dotările de anul trecut și ce vine anul acesta, la inundații pot să spun că am atins un nivel de dotare care nu era așteptat de noi, chiar s-a atins un nivel foarte bun, atingem deja aproape de 43 de module după standardele europene pentru inundații. Fiecare județ are cel puțin un modul”, a adăugat Arafat.

Sursa: AGERPRESS

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Percheziţii în Bucureşti şi Prahova, în urma cărora au fost reţinuţi cinci cetăţeni bulgari, acuzaţi de înşelăciune

Procurorii DIICOT şi poliţiştii de investigaţii criminale au efectuat, vineri, mai multe p…