Acasa Diverse Astăzi, Ziua internațională a animalelor

Astăzi, Ziua internațională a animalelor

5 min read
0
0
14

Ziua internațională a animalelor (World Animal Day) este sărbătorită, în fiecare an, la 4 octombrie. În 1931, cu prilejul unei convenții a ecologiștilor care a avut loc la Florența, ziua de 4 octombrie a fost proclamată oficial de către Organizația Internațională pentru Protecția Animalelor ca Ziua internațională a animalelor. Tot într-o zi de 4 octombrie, în 1228, a fost canonizat Sfântul Francisc de Assisi (1182-1226), protectorul animalelor. Instituirea Zilei internaționale a animalelor a fost, la acel moment, un mod de a face cunoscută situația speciilor de animale aflate în pericol de dispariție. Cu timpul a devenit ziua în care se aduce un omagiu tuturor animalelor, din toate țările lumii.

Astfel, cu prilejul Zilei internaționale a animalelor, în lume sunt organizate o serie de evenimente, precum: acțiuni de educare și informare, inclusiv în școli, acțiuni de voluntariat în adăposturi, campanii de sterilizare și de adopție, evenimente de strângere de fonduri, diverse competiții pentru susținerea cauzei animalelor, conferințe, emisiuni de radio și televiziune, ceremonii de binecuvântare a animalelor. De asemenea, iubitorii de animale pot face donații (mâncare, medicamente) pentru adăposturile de animale. Nu în ultimul rând, pot fi organizate marșuri de protest pașnice, spre exemplu pentru creșterea gradului de conștientizare asupra unei probleme specifice privind bunăstarea animalelor, pentru legi privind protecția animalelor etc. Multe manifestări pun accentul pe faptul că educația copiilor trebuie să cultive respectul și dragostea față de animale.

Numărul evenimentelor de acest gen, organizate de diverse instituții, organizații de protecție a animalelor etc., este în creștere de la an la an. Dacă în 2003, spre exemplu, s-au înregistrat 44 de evenimente organizate în 13 țări, în prezent s-a ajuns la aproximativ 1.000 de evenimente organizate în aproximativ 100 de țări.

Și anul acesta sunt programate în întreaga lume numeroase manifestări, dintre care amintim, spre exemplu, ceremonia de binecuvântare pentru animalele de la adăpostul Sarawak SPCA, din Kuching, Sarawak, Malaezia (4 octombrie), promovarea pe Facebook a câinilor cărora trebuie să li se găsească un stăpân (1-4 octombrie, Marea Britanie), concursuri pe Instagram și Twitter intitulate “De ce susțin Ziua internațională a animalelor” (1-4 octombrie, Marea Britanie) etc.

La 2 octombrie 2016, a avut loc în Piața Victoriei din București un eveniment organizat de Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM) pentru promovarea și susținerea drepturilor animalelor din România. La eveniment au fost avute în vedere toate formele de cruzime față de animale, începând cu abuzurile asupra animalelor sălbatice și continuând cu cele comise în stradă, ecarisaje, laboratoare, circuri, grădini zoologice, abatoare, ferme etc.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
  • Simbolul degetului mijlociu

    Simbolul degetului mijlociu este universal. Toată lumea știe că a arăta cuiva degetul mijl…
  • MAGIA REGATULUI SUBTERAN

    Ultima Thule a fost capitala primului continent colonizat de arieni. Acesta se numea Hyper…
  • Leonardo da Vinci, Geniul

    Leonardo di ser Piero da Vinci, sau mai cunoscut sub numele de Leonardo da Vinci, a fost u…
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Check Also

Acte de urmărire penală faţă de procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea pentru participaţie improprie, sub forma complicităţii, la infracţiunea de inducere în eroare a organelor judiciare

Procurorii Lucian Onea şi Mircea Negulescu de la DNA Ploieşti sunt urmăriţi penal, fiind s…