Acasa Economic Atenție la polițele RCA emise electronic!

Atenție la polițele RCA emise electronic!

1 min read
0
0
449

Poliția spune că trebuie să avem documentul original, pe suport de hârtie, chiar dacă polițele RCA au fost emise electronic. Altfel, riscăm amenzi până la 2000 de lei și reținerea certificatului de înmatriculare.

Poliția a precizat însă într-un răspuns oficial pentru Hotnews.ro că varianta electonică nu este acceptată și trebuie să avem la noi și polița originală, pe suport de hârtie. Altfel, riscăm, amenzi între 1.000 și 2.000 de lei și reținerea certificatului de înmatriculare până la prezentarea documentului original.

Polițiștii pot verifica valabilitatea poliției RCA în baza de date electronică şi recunosc acest lucru, dar legea precizează că documentul trebuie prezentat la control în original, pe hârtie. Șoferii sunt nemulțumiți.

Există şi o schimbare: începând cu data de 1 iulie, Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania a anunțat că documentele de asigurare Carte Verde, atașate sau nu contractului de asigurare RCA, vor fi țipărite pe hartie albă, nu pe hârtie verde, cum era până acum.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Oilfriends Ploiești a obținut locul 1 la Cupa „Ardealul”, ed. a II-a, 2021

În data de 25 iulie a.c., formația de minifotbal Oilfriends Ploiești a participat la patru…