Acasa Justiție Bărbat condamnat la închisoare pe viață, după ce a împușcat mortal două persoane care l-au prins la braconat

Bărbat condamnat la închisoare pe viață, după ce a împușcat mortal două persoane care l-au prins la braconat

5 min read
0
0
154

Un bărbat, din județul Dâmboviţa, care a împuşcat două persoane pe un câmp din apropiere de Târgovişte, după ce a fost prins la braconat, a fost condamnat definitiv la detenţie pe viaţă. În plus, el trebuie să plătească 500.000 de euro rudelor celor două persoane ucise.

Omorul nu a avut loc pe fondul unor conflicte anterioare sau pe fondul unei răzbunări, ci a fost în urma unui conflict spontan în urma unei acțiuni de braconaj. Unul dintre cadavre avea răni mortale, prin împușcare, în zona abdomenului și a feței, iar celălalt a fost  împușcat în spate cu un foc grupat care l-a eviscerat.

Bărbatul acuzat  nu a recunoscut niciodată că ar fi autorul omorului, el fiind condamnat în baza probelor materiale aflate la dosar.

Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti l-au condamnat, joi, la închisoare pe viaţă pe Marin Gheorghe, 59 de ani, bărbatul care, în data de 26 octombrie 2017, a împuşcat, pe un câmp din apropierea municipiului Târgovişte, două persoane care l-au prins la braconat.

Magistraţii au desfiinţat, astfel, sentinţa pronunţată de Tribunalul Dâmboviţa care prevedea o pedeapsă de 24 de ani şi 8 luni de închisoare pentru omor calificat.

„(…) respinge ca neîntemeiat apelul exercitat de către apelantul intimat inculpat MARIN GHEORGHE, împotriva sentinţei penale nr. 1053 din data de 05.09.2018 pronunţate de Tribunalul Dâmboviţa în dosarul nr.1411/120/2018. În baza art. 275 alin 2 Cod procedură Penală, obligă pe apelantul intimat inculpat la plata sumei de 200 de lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 421 pct. 2) lit. a) C.p.p., admite apelulurile exercitate de apelantele intimate părţi civile – IFRIM FLORINA şi IFRIM ALEXANDRU MARIAN, împotriva sentinţei penale nr. 1053 din data de 05.09.2018 pronunţate de Tribunalul Dâmboviţa în dosarul nr.1411/120/2018…”

Rudele celor doi bărbaţi ucişi – consilierul local din comuna Răzvad, Gheorghe Ifrim, şi un angajat al acestuia, Ion Negu – trebuie să primească daune morale în cuantum de 500.000 de euro.

În septembrie 2018, Tribunalul Dâmboviţa l-a condamnat pe Marin Gheorghe la 24 de ani şi 8 luni de închisoare şi plata unor daune morale de peste 150.000 de lei rudelor victimelor.

În toamna anului 2017, un trecător a anunţat Poliţia Dâmboviţa şi a anunţat că a descoperit cadavrele a doi bărbaţi pe un câmp, în apropierea municipiului Târgovişte. Bărbaţii aveau 40 şi respectiv 49 de ani şi fuseseră împuşcaţi.

Mihai Marin Gheorghe are doi copii care sunt căsătoriţi şi este vânător. El deţine legal o armă. Bărbatul acuzat de dublul asasinat este mecanic de meserie şi lucra la un service din zona unde au fost împuşcaţi cei doi, în Microraionul XI. Bărbatul este încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Decizia CAB privind carantina de la Gornet, nelegală!

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) consideră că decizia Curţii de Apel Bucureş…