Acasa Eveniment BBC: Urşi înfometaţi caută mâncare într-un oraş din România. VIDEO

BBC: Urşi înfometaţi caută mâncare într-un oraş din România. VIDEO

3 min read
0
0
454

Radio-televiziunea britanică BBC a publicat luni, pe site şi pe contul său de Facebook, un colaj video cu urşii care ajung în localităţile din Harghita şi Prahova, în căutare de hrană.

„În România trăiesc 60% dintre urşii din Europa. Iată ce se întâmplă atunci când aceştia vizitează localnicii în judeţele din centrul ţării Harghita şi Prahova”, scrie BBC în descrierea materialului video.

În clipul de un minut şi 17 secunde apar mai mulţi urşi care se plimbă pe străzile din diferite localităţi, în căutare de hrană.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbbcnews%2Fvideos%2F10154981901422217%2F&show_text=0&width=400

„Peste Olt a intrat şi la o femeie mai în vârstă de unde a mâncat clătitele de pe masă. Dar n-avea treabă cu doamna. A intrat, a mâncat clătitele, a ieşit afară”, spune un bărbat prezentat în material.

Jurnaliştii britanici subliniază că, deşi unor le plac întâlnirile cu urşii, animalele provoacă şi pagube, precum garduri rupte.

La final, BBC prezintă imagini de la protestul din iulie, din faţa Ministerului Mediului, când aproximativ 500 de persoane din judeţele Braşov, Covasna, Harghita şi Mureş, între care primari, dar şi preşedinţii consiliilor judeţene, s-au adunat pentru a atrage atenţia asupra situaţiei provocate de suprapopularea urşilor în aceste judeţe. Protestatarii – care bat în tobe şi cântă la trompete – au avertizat că sunt puse în pericol vieţile oamenilor.

O delegaţie a protestatarilor s-a întâlnit cu ministrul Mediului, Graţiela Gravrilescu, care i-a anunţat că va emite un ordin prin care este stabilită o cotă de intervenţie de 350 la carnivorele mari, în acest an.

http://www.bbc.com/news/av/world-europe-40845302

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Federațiile sindicale din Poliția Penitenciară au organizat mitinguri de protest

Organizațiile sindicale din Poliția Penitenciară, reprezentând 85% din totalul personalulu…