Acasa Social Caravana protestelor sindicale a ajuns, azi, la Ploiești

Caravana protestelor sindicale a ajuns, azi, la Ploiești

6 min read
0
0
288

Pe parcursul lunilor ianuarie şi februarie, sindicaliştii de la Cartel Alfa organizează proteste în cascadă, ce cuprind acţiuni de stradă, manifestări în faţa instituţiilor publice, prefecturi, administraţia prezidenţială, ministere, sediul partidelor guvernamentale.

Gerul nu i-a împiedicat pe cei peste 400 de sindicalişti din cadrul Cartel ALFA și ai Sindicatului EQUITAS din Penitenciarul Târgșor să continue protestele duminică, 17 ianuarie, în faţa sediului Prefecturii Prahova, împotriva politicii de austeritate în domeniul salarizării, a blocării modificării actualei legi a dialogului social şi a politicii fiscale care dezavantajează lucrătorul.

Principalele revendicări sunt un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxare justă şi aplicarea corectă a legislaţiei. De asemenea, au fost invocate condițiile precare de muncă, lipsa de logistică, mijloacele de transport și birouri insalubre.

Federația Polițiștilor de Penitenciare s-a alăturat partenerilor din Cartel ALFA prin reprezentanții angajaților din cele două penitenciare prahovene. Astfel, la pichetarea Prefecturii Prahova au fost prezenți membrii Sindicatului EQUITAS din Penitenciarul de Femei Ploiești Târgșorul Nou și membrii sindicatului Solidaritatea din Penitenciarul Ploiești.

Adrian GRIGOROIU, președintele Sindicatului EQUITAS din Penitenciarul Târgșor, ne-a precizat că principala nemulțumire a angajaților din Sistemul Administrației Penitenciare este înghețarea salariilor prin aplicarea OUG 226 /2020.

„Ceea ce încearcă să facă guvernul actual este un exercițiu de forță împotriva cetățenilor țării. Ne dorim înlăturarea inechităților salariale și nu vom mai accepta să fim la coada sectorului bugetar. Faptul că au mințit în campania electorală și nu au pomenit nimic de înghețarea salariilor, demonstrează jocul pervers făcut de coaliția aflată la guvernare. Nu credeam că se va mai repeta istoria, cum s-a întâmplat în 2010, când domnul Băsescu cu PDL au tăiat salariile. Nu este vina noastră că această lege prezintă anomalii, au avut timp destul de analize și evaluări, nu acceptăm ca sectorul bugetar să fie împărțit șmecheri și fraieri. Vom continua actiunile de protest până când guvernul va înțelege să acorde aceeași atenție și același respect tuturor angajaților.”, a declarat liderul sindical Adrian Grigoroiu,

Acţiunea de la Ploiești face parte dintr-un program amplu de proteste, ce a debutat cu Caravana drepturilor sociale. Caravana a pornit joi, 14 ianuarie, de la Baia Mare, cu un miting în faţa prefecturii, şi a continuat pe traseul spre Bucureşti, cu opriri în oraşele Zalău, Târgu Mureş, Braşov şi Ploieşti. În Capitală, caravana se va îndrepta către Administraţia Prezidenţială, cu o acţiune programată pentru data de 18 ianuarie, urmată de proteste la sediile partidelor politice din arcul de guvernare şi Ministerul Finanţelor Publice.

Potrivit organizatorilor, manifestaţiile vor continuă până la sfărşutul lunii februarie, cu acţiuni zilnice de pichetare la nivelul prefecturilor judeţene, în cascadă, sau a sediilor Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale (22 şi 29 ianuarie, 4, 11 şi 19 februarie), Ministerului Finanţelor Publice (20, 26 ianuarie şi 2, 9, 15 februarie) şi a sediiilor partidelor de guvernare: PNL, USR-PLUS, UDMR (19 ianuarie şi 10, 17 şi 24 februarie) în Bucureşti.

Despre revendicările sindicatelor puteți citi AICI

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Constantin Nițoi, primar comuna Mănești

O primăvară superbă, bucuria și speranţa să dăinuiască în sufletul vostru! Constantin Nițo…