Acasa Eveniment Carmen Dan, despre poliţiştii detaşaţi la DNA Prahova: Faptele expuse în spaţiul public, de o gravitate serioasă

Carmen Dan, despre poliţiştii detaşaţi la DNA Prahova: Faptele expuse în spaţiul public, de o gravitate serioasă

5 min read
0
0
32

Ministrul afacerilor interne a solicitat procurorului şef DNA revocarea detaşării din funcţie a celor doi poliţişti care apar în înregistrările făcute publice de fostul deputat Vlad Cosma, comisarul şef de poliţie Iordache Mihai şi comisarul şef de poliţie Florea Gabriela.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, consideră că faptele expuse în spaţiul public în legătură cu cei doi poliţişti detaşaţi la DNA – Serviciul Teritorial Prahova „sunt de o gravitate serioasă” şi este necesar ca acestea să fie verificate.
„Am solicitat procurorului şef DNA să analizeze iniţierea demersurilor pentru revocarea din funcţie, pentru că angajatorul de drept, în acest caz Ministerul Afacerilor Interne, nu poate înceta acea detaşare. Motivul este unul evident – cred că faptele expuse în spaţiul public sunt de o gravitate serioasă şi cred că este necesar a fi verificate. Plus de asta, aşa cum se cunoaşte, Inspecţia Judiciară a început verificările asupra celor doi procurori. Nu era oare firesc să se întâmple acelaşi lucru şi în cazul poliţiştilor detaşaţi?”, a spus Carmen Dan, miercuri, la finalul bilanţului activităţii Jandarmeriei Române pe anul 2017.
Ea a precizat că în acest moment există o solicitare a sa către DNA pentru a se emite un ordin de revocare a detaşării celor doi poliţişti care apar în înregistrările care privesc activitatea DNA – Serviciul Teritorial Prahova.
Potrivit unui comunicat al MAI, este vorba de comisarul şef de poliţie Mihai Iordache şi comisarul şef de poliţie Gabriela Florea.
„Potrivit OUG 43/2002 privind Direcţia Naţională Anticorupţie, revocarea din funcţie, înaintea împlinirii termenului de detaşare, a poliţiştilor de poliţie judiciară detaşaţi la DNA se face prin ordin motivat al procurorului şef. Solicitarea a fost făcută în cursul zilei de marţi, 13 februarie 2018”, arată sursa citată.

Potrivit OUG 43/2002 privind Direcţia Naţională Anticorupţie revocarea din funcţie, înaintea împlinirii termenului de detaşare, a poliţiştilor de poliţie judiciară detaşaţi la DNA se face prin ordin motivat al procurorului şef.

Numele celor doi poliţişti au fost indicate de către fostul deputat Vlad Cosma ca făcând parte din ceea ce el a numit „grupul infracţional” de la DNA Ploieşti.

„Multe persoane au prezentat dovezi în 2017 despre procurorul Portocală Zdreanţă, despre abuzurile făcute de acesta, despre pasiunea pe care o avea pentru ea. Din acest grup înfracţional fac parte Onea Lucian, procuror-şef DNA Ploieşti, celebrul procuror suspendat Negulescu, adjuncta şefului DNA Ploieşti, poliţiştii judiciari Mihai Iordache, Florea Gabriela. Scopul lor era să fabrice dosare. În acest mod a fost promovat Mircea Negulescu, la fel şi Onea Lucian în cadrul Colegiului DNA Bucureşti. Procurorul Onea Lucian mi-a spus cum îi va face pe Victor Ponta, pe Sebastian Ghiţă şi că sora mea va fi arestată. I-am spus că accept, doar ca sora mea să nu fie arestată”, a povestit Vlad Cosma la Antena 3.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Percheziţii în Bucureşti şi Prahova, în urma cărora au fost reţinuţi cinci cetăţeni bulgari, acuzaţi de înşelăciune

Procurorii DIICOT şi poliţiştii de investigaţii criminale au efectuat, vineri, mai multe p…