Acasa Politică Cătălin Beciu și-a anunțat demisia din ALDE

Cătălin Beciu și-a anunțat demisia din ALDE

4 min read
0
0
194

Ploieșteanul Cătălin Beciu, care s-a autosuspendat din funcția de vicepreședinte ALDE după ce a criticat pe pagina sa de socializare protestele din ultima perioadă, și-a anunțat demisia din partid pe pagina lui de Facebook.

„Încă ceva… Ca să nu mai fie discuții, până la protest îmi voi depune demisia din partid. Adică, acum”, a scris Beciu, luni, pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, acesta a revenit cu o nouă postare în care explică faptul că anunțarea demisiei nu reprezintă o delimitare de acțiunile de până acum ale partidului.

”Precizări: — anunțarea demisiei nu înseamnă o delimitare de acțiunile de până acum ale partidului, ci reprezintă strict dorința mea de a protesta activ, în stradă, împotriva abuzurilor; — Biroul Național va discuta această situație, moment în care ne vom lămuri cu privire la ceea ce crede forul de conducere al ALDE despre felul în care aleg să acționez. Atât. Aș mai spune doar că nu mă simt singur, considerând numărul mare de colegi care m-au sunat cerându-mi să-mi reanalizez intenția. Nu mă așteptam. Le mulțumesc pentru sprijin”, a mai scris Cătălin Beciu.

Comisia de fuziune a ALDE a hotărât să propună Delegației Permanente Naționale excluderea lui Cătălin Beciu, ca urmare a „declarațiilor politice grave care au afectat imaginea partidului”, se arată într-un comunicat al ALDE transmis luni AGERPRES.

”Comisia de fuziune a ALDE, cel mai înalt for de conducere al partidului Alianța Liberalilor și Democraților, a hotărât, conform statutului, să propună Delegației Permanente Naționale excluderea domnului Cătălin Beciu, ca urmare a declarațiilor politice grave care au afectat imaginea partidului și care se îndepărtează de principiile liberale, democratice și de respect în ceea ce privește drepturile fundamentale ale cetățenilor, cu referire specială la libertatea de exprimare”, precizează sursa citată.

Untitled

În 20 ianuarie, vicepreședintele ALDE, Cătălin Beciu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei, s-a autosuspendat din funcția politică, după ce a criticat, pe pagina Facebook, protestele împotriva proiectelor privind grațierea și modificarea Codurilor penale.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Decizia CAB privind carantina de la Gornet, nelegală!

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) consideră că decizia Curţii de Apel Bucureş…