Acasa Justiție Ce e mai grav în fața unui complet de judecată din Prahova: Votul sau violul?

Ce e mai grav în fața unui complet de judecată din Prahova: Votul sau violul?

5 min read
0
0
78

Primarul din Ciorani și 15 membri în comisiile electorale pentru că au furat democrația românilor, au primit ce au meritat, adică să fie băgați în arest in corpore înainte de a fi judecați, scrie Gazeta de Prahova.

Nu s-a menționat că judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Ploiești respinsese cererea Parchetului de arestare fără să dea nicio măsură restrictivă, din cauza lipsei probelor solide, dar și pentru că respectivii nu reprezentau un pericol social. Contestația făcută de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a fost judecată de un complet format din președinte doamna judecătoare Z.A.C. și domnul judecător C.V., de la Tribunalul Prahova, complet care a desființat prima hotărâre și a întors-o la 180 de grade, dictând cea mai dură măsură, de privare de libertate. Fără niciun dubiu, fără a se lua în calcul că poate unul, doi, zece din cei 16, sau chiar toți ar putea fi nevinovați. Ba chiar, magistratul care a anunțat decizia celor 16 care urmau să-și petreacă în arest seara respectivă și încă alte 29 de zile, cel puțin, și-a încheiat comunicare cu urarea în fața inculpaților înmărmuriți cu: ”O zi bună!”.

O decizie, luată cu mai puțin de un an în urmă, a aceluiași complet, în cazul unui criminal condamnat pentru omor deosebit de grav, la 25 de ani de închisoare și liberat condiționat, având un rest rămas de executat de 1116 zile. Acesta a fost acuzat de viol asupra unei femei în vârstă de 80 de ani, existând declarațiile a 4 martore, una dintre acestea fiind chiar martor ocular. Au fost recoltate probe care constau în obiecte de lenjerie intimă conținând pete. Bătrâna a ajuns la spital, fiind bătută cu bestialitate, a fost găsită de anchetatori la locul faptei chiar și sticla despre care aceasta a declarat că i-a fost spartă în cap de cel acuzat de viol. În acest caz, judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Ploiești a luat hotărârea arestului, iar completul de la Tribunalul Prahova, să-i spunem completul ”arest pentru Ciorani”, a judecat contestația și a decis scoaterea din arest a acuzatului și plasarea acestuia în arest la domiciliu, cu condiția să nu ia legătura cu victima și cu cele 4 femei martore!!!

Nu tragem concluzii. Nu publicăm motivațiile completului Z.A.C. și C.V. pentru a-l elibera din arest pe cel acuzat de viol și loviri și alte violențe. Le lăsăm în seama în seama organismelor competente. Nu de alta, dar Inspecția Judiciară din cadrul CSM s-a autosesizat recent în cazul judecătoarei de la Brăila care a eliberat din arest un violator aducând motivații incredibile.

Articolul integral AICI

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Oilfriends Ploiești a obținut locul 1 la Cupa „Ardealul”, ed. a II-a, 2021

În data de 25 iulie a.c., formația de minifotbal Oilfriends Ploiești a participat la patru…