Magistrații Tribunalului Ilfov au decis definitiv, miercuri, eliberarea condiționată din închisoare a fostului impresar Ioan Becali, care avea de executat o pedeapsă de 6 ani și 4 luni închisoare primită în dosarul transferurilor din fotbal. Bineînțeles, ca în multe alte cazuri de macrocorupție, prejudiciul nu a fost recuperat.

Judecătoria Sectorului 4 a respins, în luna iulie, cererea de eliberare a lui Ioan Becali, însă acesta a făcut contestație la Tribunalul Ilfov, având câștig de cauză.

Pe perioada încarcerării, Ioan Becali a făcut mai multe cereri de eliberare, susținând că are probleme mari de sănătate și a avut un comportament bun în închisoare, ceea ce nu se poate spune că a avut, de-a lungul timpului, în viața cotidiană.

În martie 2014, Ioan Becali a fost condamnat la 6 ani și 4 luni închisoare în dosarul transferurilor, alături de alți șapte reprezentanți ai fotbalului românesc. În prezent, doar Victor Becali și Cristian Borcea se mai află în detenție, restul fiind eliberați condiționat. În curând, se așteaptă și eliberarea celor doi.

Potrivit DNA, faptele săvârșite de cei opt oameni din fotbal au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului și de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obținuți din transferuri fiind „spălați” prin intermediul unor firme off-shore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Bărbat găsit spânzurat pe un pod de cale ferată

Un bărbat de 59 de ani a fost găsit spânzurat, joi, de balustrada unui pod de cale ferată,…