Acasa Opinii Ce votăm? (I)

Ce votăm? (I)

4 min read
0
0
354

Se apropie alegerile și românii se plâng că nu există oferte convingătoare, pentru că toate partidele promit aceleași lucruri și, după ce câștigă, uită ce-au promis. Și, într-adevăr, este tot mai greu să capeți încredere într-un partid.

De ce ai vota, tu care ești, de exemplu, un anticomunist convins, cu PSD? Acolo sunt oameni ca Dragnea, Iordache, Voicu, Șerban Nicolae etc. Ce poți face în condițiile astea? Să te îndrepți către cei care formează opoziția la PSD. Cine sunt aceștia? Liberalii și USR.

Te uiți peste gardul lui Orban și vezi mișunând pe-acolo pesediști recuperați, de genul lui Emanoil Savin. Îți amintești că PNL a fost alături de PSD în construcția contra naturii numită USL. Și te întrebi dacă nu cumva te înșeli când crezi că liberalii sunt în opoziție reală cu PSD.

Te îndrepți atunci către USR. Și constați că cei de-acolo sunt greu de prins cu fofârlica dacă vine vorba de combinații subterane cu PSD. Sapi mai adânc și dai de niște contracte cam dubioase ale lui Dan Barna, citești câteva vorbe cel puțin imbecile scoase pe orificiul fonator de unii deputați useriști și cam asta e totul. Acești oameni nu pot fi agățați așa cum ar putea fi agățați pesediști ca Dragnea, Hrebenciuc, Mitrea, Vâlcov sau liberali de genul Fenechiu, Remeș, Morega, Chiuariu. Pur și simplu te poți gândi la USR ca la o variantă bună de partid pe care să pui ștampila.

Argumentele împotriva USR sunt subțiri. Marea majoritate sunt făcături ușor de demontat, restul sunt naivități penibile. Astfel de lucruri devin, însă, mult mai grave în ochii românilor decât faptele cu adevărat de condamnat în ordine morală, cum ar fi acceptul de a salva pesediști primindu-i în PNL.

În concluzie, PNL va câștiga net în fața USR. Vom avea, probabil, o putere galbenă cu o opoziție USR – PSD. Ceea ce, evident, este mult mai bine decât o putere PNL în opoziție cu prietenii PNL, recte PSD. Cât despre PMP, UDMR și ce-o mai fi, numai de bine!

Există, însă, și alte variante, cărora le voi dedica o analiză separată.

Raul Sebastian Baz

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Opinii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Un bărbat din Boldești Scăeni, ucis în timpul unui conflict legat de o căpiţă de fân

Un bărbat de 47 de ani a decedat după ce a fost lovit de două persoane în timpul unui conf…