Acasa Cultură Cele trei soluţii ale statului pentru Castelul Peleş

Cele trei soluţii ale statului pentru Castelul Peleş

2 min read
0
0
34

Degradarea Peleşului, unul dintre cele mai vizitate castele din România, devine o problemă pentru oficialii care încep să caute soluţii pentru a împiedica un simbol al monarhiei şi al oraşului Sinaia să ajungă de nerecunoscut.

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, spune că între instituţia pe care o conduce şi Casa Regală a României au existat discuţii, iar statul român este dispus să investească în Castel.

Lucian Romaşcanu: „Soluţii sunt trei în acest moment. Există şi varianta de a ceda muzeul familiei să fie operat în regie proprie să spunem aşa, şi atunci prin credite dumnealor – pentru că este proprietatea dumnealor -, prin credite prin resurse proprii, să reuşească amenajarea. Să fie cesionat, concesionat statului român pe perioadă lungă de timp, din ce am înţeles ar putea să fie o variantă legală sau statul român să cumpere Castelul Peleş.

Dacă familia regală va decide oricare din direcţiile prin care statul român poate investi în castel, statul o va face. Eu zic că undeva în final de ianuarie – început de februarie să putem veni cu o soluţie pentru aşa ceva şi să facem din Peleş ceea ce trebuie să fie – un simbol”.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Check Also

Poliţiştii de la Crimă Organizată anchetează ameninţarea cu bombă de la spital şi supermarket

Ancheta privind ameninţarea cu bombă, de marţi seară, de la spitalul judeţean şi un superm…