Acasa Justiție CERCETAT PENTRU FRAUDE INFORMATICE – VIDEO

CERCETAT PENTRU FRAUDE INFORMATICE – VIDEO

3 min read
0
0
193

Marți dimineaţă, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti au efectuat o percheziţie domiciliară, în judeţul Giurgiu, în cadrul unui dosar penal de fraude informatice şi infracţiuni cu mijloace de plată electronică. Un mandat de aducere a fost pus în executare.

Din cercetări au rezultat indicii că, începând cu a doua jumătate a anului 2020, persoana bănuită ar fi creat pe diferite site-uri de socializare pagini de utilizator care atestau în fals calitatea de reprezentant al unor unităţi bancare din România, prin intermediul cărora ar fi obţinut, de la mai multe persoane, date ce permiteau efectuarea de operaţiuni financiare în mediul on-line.
Ulterior, sumele de bani existente în conturi ar fi fost transferate prin intermediul unor procesatori on-line, iar în final ar fi fost utilizate la achiziţionarea de produse şi servicii.
La data de 27.10.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au efectuat o percheziţie domiciliară, pe raza judeţului Giurgiu, în urma căreia au fost ridicate mai multe sisteme informatice, bani, bunuri şi înscrisuri.
În cursul zilei de mâine, inculpatul va fi prezentat Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
În activităţi au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, precum şi jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploieşti.
Poliţiştii B.C.C.O. Ploieşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti continuă cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fraudă informatică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fals informatic, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Oilfriends Ploiești a obținut locul 1 la Cupa „Ardealul”, ed. a II-a, 2021

În data de 25 iulie a.c., formația de minifotbal Oilfriends Ploiești a participat la patru…