Acasa Justiție CERCETAŢI DUPĂ CE AR FI COMERCIALIZAT MEDICAMENTE CU SUBSTANŢE STUPEFIANTE

CERCETAŢI DUPĂ CE AR FI COMERCIALIZAT MEDICAMENTE CU SUBSTANŢE STUPEFIANTE

4 min read
0
0
171

Vineri, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate au descins la 23 de locaţii şi la o farmacie din Bucureşti, după ce mai multe persoane ar fi cumpărat în mod ilegal dintr-o farmacie şi ar fi comercializat medicamente ce ar necesita în mod legal prescripţie medicală, întrucât ar conţine droguri de risc sau mare risc.

La data de 23 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita, cu sprijinul poliţiştilor structurilor de criminalitate organizată din judeţele Mureş, Vrancea, Argeş, Călăraşi, Sibiu, Neamţ, Prahova, Buzău, Cluj, Constanţa, Bihor, Bacău, Giurgiu şi din municipiul Bucureşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Harghita, au efectuat 23 de percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în judeţele menţionate mai sus.
În cadrul activităţilor, au fost descoperite ca fiind deţinute ilegal medicamente conţinând substanţe stupefiante sau psihotrope, plicuri cu substanţe despre care există indicii că sunt droguri de mare risc (cocaină), cannabis sub formă de muguri şi o cultură indoor de cannabis constituită din 8 plante.
Totodată, au fost ridicaţi, în vederea indisponibilizării, 5.780 de lei, despre care există indicii că ar proveni din comercializarea ilegală a medicamentelor cu conţinut stupefiant, precum şi diferite înscrisuri.
Una dintre percheziţii a fost efectuată la o farmacie din Bucureşti, fiind ridicate, în vederea cercetărilor, de la toate cele trei puncte de lucru ale acestei farmacii, înscrisuri şi date informatice privind gestiunea acestor medicamente.
În fapt, mai multe persoane ar fi procurat în mod ilegal dintr-o farmacie din Bucureşti medicamente ce ar conţine substanţe stupefiante sau psihotrope.
Medicamentele în cauză necesită în mod legal prescripţie medicală specială, întrucât conţin droguri de risc sau mare risc.
În perioada 2019-2020, persoanele bănuite ar fi comercializat medicamentele respective la peste 200 de persoane din România. Cei interesaţi ar fi comandat medicamentele prin telefon sau printr-o reţea de socializare unde vânzătorii ar fi deţinut mai multe pagini de prezentare a produselor. Produsele ar fi fost livrate prin curier.
Cercetările continuă faţă de şase persoane sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinerea de droguri de risc şi mare risc, pentru consum propriu, fără drept.
Acţiunile au beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Bucureşti.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Oilfriends Ploiești a obținut locul 1 la Cupa „Ardealul”, ed. a II-a, 2021

În data de 25 iulie a.c., formația de minifotbal Oilfriends Ploiești a participat la patru…