Acasa Justiție Colaborare DIICOT – Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane

Colaborare DIICOT – Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane

2 min read
0
0
111

Reprezentanţii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane au semnat, vineri, un plan comun de măsuri în domeniul luptei împotriva traficului de persoane.
Potrivit unui comunicat transmis de DIICOT, planul urmăreşte consolidarea demersurilor de prevenire a traficului de persoane prin diversificarea colaborării între cele două instituţii.
Măsurile adoptate îşi propun îmbunătăţirea nivelului de informare şi conştientizare a grupurilor de risc, specialiştilor din domeniu şi populaţiei în ansamblu, cu privire la riscurile şi implicaţiile traficului de persoane.
„Procurorii DIICOT şi specialiştii ANITP îşi vor reuni experienţa în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de persoane, pe care o vor transpune în activităţi şi sesiuni complexe de informare şi instruire, în perioada martie – decembrie 2020. Astfel, acţiunile comune vor fi adresate în special elevilor cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani din cadrul instituţiilor de învăţământ, precum şi specialiştilor care pot intra în contact cu victimele traficului de persoane şi vor fi puse în aplicare prin intermediul Structurii Centrale şi Serviciilor Teritoriale DIICOT şi al Centrelor Regionale ale ANITP”, precizează sursa citată.
Actualul plan de cooperare se subscrie obiectivelor strategice stabilite prin documentele programatice din domeniu (Strategia Naţională Împotriva Traficului de Persoane 2018 – 2022 şi Planul Naţional de Acţiune 2018 – 2020 pentru implementarea Strategiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane 2018 – 2022), se mai arată în comunicatul citat.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Doi dintre cei trei minori cercetaţi pentru terorism au fost reţinuţi

Doi dintre cei trei minori cercetaţi pentru terorism, după ce au ameninţat în mai multe râ…