Acasa Justiție Comisar șef în cadrul Academiei de Poliție, trimis în judecată după ce a recunoscut că a luat mită

Comisar șef în cadrul Academiei de Poliție, trimis în judecată după ce a recunoscut că a luat mită

7 min read
0
0
156

DNA l-a trimis în judecată pe Laurențiu-Nicolae Popescu, la data faptelor comisar șef cu funcția de instructor superior în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, după ce acesta a încheiat cu procurorii un acord prin care a recunoscut că a luat mită de la un student.

Potrivit DNA, în acordul de recunoaștere a vinovăției trimis la Tribunalul București se arată că, în perioada 2015 — mai 2017, în calitate de instructor superior (șef an învățământ) în cadrul Academiei, Laurențiu-Nicolae Popescu a pretins și primit de la un student (martor în dosar) foloase necuvenite în valoare totală de aproximativ 800 lei.

Produsele respective au fost pretinse și primite de comisarul șef în legătură cu neîndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle sale de serviciu, respectiv neefectuarea demersurilor pentru sancționarea studentului în cazul săvârșirii unor abateri disciplinare.

În prezența avocatului său, Laurențiu-Nicolae Popescu a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, respectiv doi ani și șase luni închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de trei ani.

De asemenea, Laurențiu-Nicolae Popescu nu va avea voie, pe o perioadă de trei ani, să fie ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și să ocupe o funcție care implică exercițiul autorității de stat.

În plus, Laurențiu-Nicolae Popescu a fost de acord să presteze muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, în condițiile stabilite de instanță.

Dosarul de urmărire penală și acordul de recunoaștere a vinovăției a fost trimis la Tribunalul București.

COMUNICAT
În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 502/VIII/3 din 18 mai 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatului

POPESCU LAURENȚIU-NICOLAE, la data faptelor comisar șef de poliție cu funcția de instructor superior (șef an învățământ) în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2015 – mai 2017, inculpatul Popescu Laurențiu-Nicolae, în calitate de instructor superior (șef an învățământ) în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, a pretins și primit de la un student (martor în cauză) foloase necuvenite în valoare totală de aproximativ 800 lei. Produsele respective au fost pretinse și primite de inculpat în legătură cu neîndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle sale de serviciu, respectiv neefectuarea demersurilor pentru sancționarea studentului în cazul săvârșirii unor abateri disciplinare.

În prezența apărătorului ales, inculpatul Popescu Laurențiu-Nicolae a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:

– 2 (doi) ani și 6 (șase) luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat,

Inculpatul Popescu Laurențiu-Nicolae va fi obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, în condițiile stabilite de instanță.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpatul Popescu Laurențiu-Nicolae, împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției a fost trimis la Tribunalul București.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

PNL a câştigat detașat Primăria Ploieşti cu aproape 60% din voturi. Vezi componența Consiliului Local

Candidatul PNL, Andrei Volosevici, a câştigat Primăria Ploieşti cu aproape 60% din voturil…