Acasa Economic Comisarii de la Protecția Consumatorilor au verificat societatea de transport public în comun din Ploiești

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au verificat societatea de transport public în comun din Ploiești

4 min read
0
0
38

Comisarii de la Protecția Consumatorilor fac, miercuri, verificări la societatea care asigură transportul public în municipiul Ploiești și ai cărei angajați refuză să scoată autovehiculele pe traseu.

Comisarul șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Prahova, Victor Balaban, a declarat, pentru AGERPRES, că două sesizări au fost primite de la cetățeni în urma întreruperii transportului în comun din Ploiești de către angajații SC Transport Călători Express (TCE) Ploiești.

În acest context, CJPC face verificări la TCE vizând respectarea graficului de transport și afectarea intereselor economice ale cetățenilor, unii dintre aceștia având abonamente pentru mijloacele de transport în comun pe care nu le pot folosi.

Pe de altă parte, prefectul Mădălina Lupea spune că sindicatele nu își asumă acțiunea salariaților TCE Ploiești care au refuzat miercuri să iasă pe traseu.

Potrivit acesteia, angajații nu au revendicări cu caracter social, salariile fiind plătite la zi, însă au intrat în această formă de protest pentru că ar exista posibilitatea de înrăutățire a situației financiare a societății.

Directorul TCE, Nicolae Alexandri, a precizat că la acest moment niciun mijloc de transport în comun nu se află pe traseu, în condițiile în care angajații aveau obligația de a asigura transportul cu cel puțin 30% din flotă.

Acesta a explicat că, în urmă cu aproximativ trei luni, Consiliul Local (CL) a aprobat o hotărâre prin care societatea urma să primească suma de 6,7 milioane de lei, reprezentând diferența dintre venituri și cheltuieli pe anul 2016, însă până acum plata nu a fost făcută, din cauza lipsei vizei de control financiar preventiv, iar în aceste condiții societatea nu mai poate presta activitatea.

De asemenea, în cadrul ședinței de marți a CL Ploiești a fost respins prin vot un proiect privind eșalonarea pe 24 de luni a unei datorii de 5,6 milioane lei a TCE Ploiești.

De-a lungul acestui an, angajații TCE Ploiești au recurs de mai multe ori la forme de protest, inclusiv greve, pentru a atrage atenția asupra situației financiare dificile a societății.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

O persoană a decedat şi alte două au fost rănite după ce o maşină s-a răsturnat în albia râului Prahova

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) o persoană a decedat şi alte două au fo…