Acasa Eveniment Comunicat de presă – ISU Prahova

Comunicat de presă – ISU Prahova

4 min read
0
0
31

În intervalul 21 — 24 octombrie a.c., pompierii militari din cadrul unității și subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Șerban Cantacuzino’ al județului Prahova au desfășurat 72 misiuni, dintre care: 50 misiuni ale echipajelor SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat și asistenței medicale de urgență, 2 incendii, 8 accidente rutiere, 7 alte situații de urgență și 5 misiuni de verificare în teren a unor obiective cu aglomerări de persoane din raioanele de intervenție, precum și de instruire și educație preventivă a populației în domeniul situațiilor de urgență.

În cursul săptămânii 17-23 octombrie a.c., Inspecția de Prevenire a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Șerban Cantacuzino’ al județului Prahova a desfășurat 24 de controale de prevenire, dintre care 20 la instituții, 3 la operatori economici, 2 la localități și un operator SEVESO.

Pe parcursul acestor activități, personalul Inspecției a depistat 134 de nereguli privind apărarea împotriva incendiilor, 51 dintre acestea fiind înlăturate operativ pe timpul controalelor. Pentru deficiențele constatate au fost aplicate 134 de sancțiuni contravenționale, dintre care 120 avertismente și 14 amenzi în valoare de 18 500 lei.

În intervalul de timp precizat, Inspecția de Prevenire a organizat și desfășurat 19 exerciții de alarmare și evacuare în caz de incendiu, cu 2992 participanți și 24 instruiri cu personalul de pe locul de muncă și cu personalul cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență din cadrul instituțiilor, operatorilor economici și al localităților, precum și activități de informare preventivă în cadrul unităților de învățământ.

De asemenea, în perioada 17—23 octombrie a.c., echipajele de pompieri militari ale celor 6 subunități de intervenție au efectuat 22 misiuni de recunoaștere în teren, la lăcașuri de cult, unități de învățământ, spitale, unități de cazare, supermarketuri, din întreg județul, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, rețelele de hidranți și alte aspecte de interes operativ. Totodată, pe parcursul acestor misiuni, pompierii militari au desfășurat activități de pregătire și educație preventivă a elevilor, personalului de pe locul de muncă și personalului cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență din cadrul obiectivelor menționate.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

DNA a trimis Dosarul Ghiță-Ponta-Blair Secției pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie

Direcția Națională Anticorupție a înaintat Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din …