Acasa Eveniment Comunicatul poliției privind obsedatul sexual din Ploiești

Comunicatul poliției privind obsedatul sexual din Ploiești

7 min read
0
0
312

Având în vedere aspectele semnalate în mass-media și comentate pe rețelele de socializare, în ultimele zile, referitor la un presupus comportament sexual deviant al unui bărbat față de tinerele care circulă cu mijloacele de transport în comun în Ploiești, cât și cu privire la modul de acțiune al poliției în acest caz, vă comunicăm următoarele:

Poliția Municipiului Ploiești a fost sesizată de către o persoană, cu privire la faptul că a identificat un bărbat despre care știa că a avut un comportament indecent în public, în urmă cu aproximativ 1 an de zile, și că acesta se află într-o stație de transport în comun, solicitând intervenția polițiștilor. Imediat, la fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție care, în urma controlului corporal efectuat asupra bărbatului reclamat, a găsit un cuțit cu lamă metalică, în lungime de 7,5 cm.

obsedatul-sexual

Cel în cauză a fost condus la sediul poliției și față de acesta s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ‘port sau folosire fără drept de obiecte periculoase’, faptă prevăzută și pedepsită de art. 372, alin. (1), lit. a din Codul penal. În plus, având în vedere sesizarea inițială, precum și declarația unei persoane de sex feminin, care a precizat că, în urmă cu aproximativ 1 an de zile, bărbatul respectiv ar fi avut un comportament indecent față de ea, în timp ce călătorea cu un mijloc de transport în comun, s-au extins cercetările în cauză și cu privire la săvârșirea infracțiunii de ‘ultraj contra bunelor moravuri’, faptă prevăzută și pedepsită de art. 375 din Codul Penal.

Este important de subliniat că Inspectoratul Județean de Poliție Prahova nu a fost sesizat până la data de 26.05.2017, despre un presupus act de exhibiționism al bărbatului respectiv, în vederea luării măsurilor legale în cauză, cu toate că acum, în spațiul public apar comentarii privind astfel de fapte săvârșite în urmă cu 7 ani de zile.

În prezent, sub supravegherea directă a procurorului de caz, se desfășoară activități de cercetare cu obligația de a asigura, pe bază de probe, aflarea adevărului cu privire la faptele și împrejurările cauzei, în sensul prevederilor art. 5 din Codul de procedură penală.

Având în vedere respectarea prevederilor art. 9 din Codul de procedură penală, referitor la faptul că măsurile privative sau restrictive de libertate se dispun în mod excepțional și doar în cazurile și în condițiile prevăzute de lege, facem precizarea că limitele maxime prevăzute de Codul penal pentru pedepsele stabilite în cazul celor 2 infracțiuni cercetate (de la 3 luni la 1 an sau cu amendă, respectiv de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă), nu se încadrează în condițiile prevăzute pentru aplicarea unei măsuri de arestare preventivă, conform prevederilor art. 223 și 224 din Codul de procedură penală.

În considerarea celor menționate mai sus, Inspectoratul Județean de Poliție Prahova acordă o mare atenție siguranței stradale, aceasta fiind o prioritate a poliției pentru anul 2017, sens în care, de la începutul anului și până în prezent, în contextul prevenirii și combaterii fenomenului infracțional de furturi din buzunare și genți, în stațiile și în mijloacele de transport în comun din municipiul Ploiești, cât și ca urmare a semnalării unor fapte antisociale în mass-media de același gen, au fost organizate dispozitive de siguranță publică, împreună cu efective ale Jandarmeriei, având ca efect diminuarea considerabilă a numărului acestor fapte, pe fondul prinderii în flagrant și a cercetării mai multor suspecți de săvârșirea unor astfel de infracțiuni.

Cu această ocazie, ne exprimăm, încă o dată, deplina disponibilitate pentru un parteneriat solid cu cetățenii și reprezentanții mass-media, în îndeplinirea misiunii noastre de apărare a drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei, a proprietății private și publice, prevenirea și descoperirea infracțiunilor, respectarea ordinii și liniștii publice, în condițiile legii, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Prahova.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

CERCETAT PENTRU PROXENETISM

Poliţiştii din Buzău şi Prahova au efectuat patru percheziţii la imobilele folosite de un …