Acasa Uncategorized Concursului literar „Nichita Stănescu – Dreptul la timp”

Concursului literar „Nichita Stănescu – Dreptul la timp”

2 min read
0
1
414

Primăria Municipiului Ploieşti şi Catedra de Limba şi literatura română a Colegiului Naţional „I. L. Caragiale” Ploieşti, organizează vineri, 30 martie 2018, cea de-a XXX-a ediţie a concursului literar „Nichita Stănescu – Dreptul la timp”, care se adresează liceenilor.
Evenimentul se încadrează în agenda actualei ediţii a Festivalului de Poezie „Nichita Stănescu”, care se desfăşoară în municipiul nostru, în perioada 29-31 martie a.c..
Având ca obiectiv principal încurajarea afirmării tinerelor talente în domeniul creaţiei literare, dezvoltarea capacităţii de interpretare a textelor literare, precum şi promovarea şi stimularea receptării operelor lui Nichita Stănescu, concursul „Nichita Stănescu – Dreptul la timp” este deschis elevilor de liceu şi este structurat pe trei secţiuni: eseu critic, pornind de la creaţia lui Nichita Stănescu (textul propus pentru anul acesta a fost „Recele echilibru al stelelor”), creaţie literară – poezie şi creaţie literară – proză.
În acest an, membrii juriului vor decide câştigătorii dintr-un număr de 170 de lucrări ale elevilor din Prahova, precum şi din alte 18 judeţe ale ţării, coordonaţi de 56 de profesori.
Premiile, în valoare de 2000 lei, vor fi oferite de Primăria Municipiului Ploieşti şi vor fi decernate în cadrul festivităţii, care va avea loc vineri, 30 martie 2018, începând cu ora 12.00, în amfiteatrul Colegiului Naţional „I. L. Caragiale”

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Uncategorized

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

8 persoane reţinute şi 26 sub control judiciar în dosarul privind obţinerea ilegală de permise auto

Opt persoane au fost reţinute, iar 26 au fost plasate sub control judiciar de procurori în…