Acasa Justiție CSM refuză să îi recunoască lui Kovesi un grad profesional la care nu are dreptul

CSM refuză să îi recunoască lui Kovesi un grad profesional la care nu are dreptul

2 min read
0
0
95

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a atacat cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie decizia Curtii de Apel Bucuresti care obliga institutia sa-i recunoasca fostei sefe DNA Laura Codruta Kovesi gradul profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ).

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) nu a stabilit încă un prim termen de judecată in proces, cauza fiind în procedura de filtru.
Pe 11 iulie, procurorul general, Augustin Lazar, a decis delegarea Laurei Codruta Kovesi, revocata de la conducerea DNA, in functia de procuror la Serviciul de indrumare si control din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Insa in luna octombrie ministrul Justitiei, Tudorel Toader afirma ca, urmare a OUG adoptate de Guvern pentru modificarea Legilor Justitiei, Laura Codruta Kovesi, daca are gradul de procuror cu rang de tribunal, nu poate ramane la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In noiembrie, Sectia pentru procurori a CSM a respins cererea fostei sefe DNA de recunoastere a gradului profesional corespunzator Parchetului General.

De asemenea, Sectia pentru procurori a CSM a respins in februarie plangerea prealabila formulata de Kovesi fata de refuzul de a i se recunoaste gradul profesional corespunzator pentru Parchetul General.

Fosta sefa a DNA a dat in judecata CSM si pe 10 aprilie Curtea de Apel Bucuresti a decis in favoarea ei, obligand Sectia pentru procurori a CSM sa-i recunoasca gradul profesional corespunzatr Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, verdict neacceptat de CSM.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

La școală, din 14 septembrie, trei scenarii: verde, galben și roșu

Școala începe pe 14 septembrie, iar elevii vor merge la ore numai cu mască. Unde va fi pos…