Acasa Justiție Curtea Constituţională a stabilit că este nevoie de introducerea unui prag valoric al pagubei în privinţa faptei de abuz în serviciu

Curtea Constituţională a stabilit că este nevoie de introducerea unui prag valoric al pagubei în privinţa faptei de abuz în serviciu

1 min read
0
0
150

Curtea Constituţională a stabilit că este nevoie de introducerea unui prag valoric al pagubei în privinţa faptei de abuz în serviciu. În plus, pasivitatea legiuitorului este de natură să determine apariţia unor situaţii de incoerenţă şi instabilitate.

Explicaţia apare în motivarea deciziei luate de judecătorii Curţii, care s-au pronunţat asupra excepţiei de neconstituţionalitate depuse de fosta soţie a liderului PSD, Liviu Dragnea.

Curtea Constituţională a decis că o anchetă parlamentară se poate desfăşura în paralel cu una judecătorească. Magistraţii şi alţi angajaţi ai instituţiilor statului care nu se subordonează legislativului nu sunt obligaţi însă să vină la audieri. Pot să se prezinte, dacă vor, în calitate de simpli cetăţeni.

Judecătorii au respins astfel sesizările formulate de parlamentari PNL şi USR privind modificările operate la regulamentele celor două Camere.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Sondaje de opinie la alegerile locale în mai multe orașe din Țară, inclusiv la Ploiești

Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS, Grupul de Studii Socio-Comportamen…