Acasa Justiție Curtea de Apel Ploiești a stabilit un nou termen în procesul Kovesi – Antena 3

Curtea de Apel Ploiești a stabilit un nou termen în procesul Kovesi – Antena 3

3 min read
0
0
141

Curtea de Apel Ploiești a amânat din nou, miercuri, judecata în dosarul în care șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a acționat în instanță postul de televiziune A3 și mai mulți jurnaliști, acordând termen pentru data de 20 septembrie.

Decizia de amânare a fost luată după ce instanta de judecată a respins cererea de intervenţie accesorie depusă de firma care deţine site-ul Lumea Justiţiei, iar Răzvan Savaliuc a invocat termenul legal de cinci zile pentru a înainta recurs la decizia completului.

Curtea de Apel Ploiești a amânat judecata cauzei pentru data de 20 septembrie, pentru declararea recursului de către părți și depunerea dovezilor în acest sens.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, pe 19 mai, cererea de strămutare a dosarului de la Curtea de Apel Ploiești formulată de pârâți.

În iunie 2014, Laura Codruța Kovesi a dat în judecată Antena 3 și mai mulți jurnaliști, reclamând faptul că în emisiunea „Sinteza zilei” din data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a mușamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări față de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, și Mircea Băsescu.

În acțiunea depusă în instanță, Kovesi le-a cerut judecătorilor să oblige Antena 3 și cinci jurnaliști să plătească în solidar suma de un milion de lei, reprezentând prejudiciul creat, dar și cheltuielile de judecată. Kovesi susținea că în emisiune au fost prezentate mai multe fapte și au fost făcute afirmații mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine și au adus o gravă atingere demnității umane.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

PNL a câştigat detașat Primăria Ploieşti cu aproape 60% din voturi. Vezi componența Consiliului Local

Candidatul PNL, Andrei Volosevici, a câştigat Primăria Ploieşti cu aproape 60% din voturil…