Acasa Politică Dăncilă: „Facem progrese în privinţa proiectului Autostrăzii Ploieşti-Comarnic-Braşov”

Dăncilă: „Facem progrese în privinţa proiectului Autostrăzii Ploieşti-Comarnic-Braşov”

2 min read
0
0
143

Cert este că la proiecte stăm bine, dar până ce acestea vor fi puse în practică… mai durează. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri, că „Facem progrese în privinţa proiectului Autostrăzii Ploieşti – Comarnic – Braşov, o investiţie aşteptată de români, foarte importantă pentru susţinerea dezvoltării economice. Deşi guvernele anterioare au tot promis că vor realiza această autostradă şi au făcut şi refăcut studiile de fezabilitate, noi, în numai câteva luni, am ajuns în faza finală a achiziţiei publice. Recent, conform termenului-limită stabilit, o asociere de firme, cu vastă experienţă în domeniul infrastructurii, a depus oferta detaliată pentru construirea şi operarea în parteneriat public-privat a Autostrăzii Ploieşti – Comarnic – Braşov”.

Ea a spus că oferta a fost deschisă de Comisia de evaluare şi se verifică documentaţia, iar în scurt timp va începe negocierea clauzelor contractului de parteneriat public-privat.

„Tot în domeniul infrastructurii, astăzi vom adopta o hotărâre pentru declanşarea procedurilor de expropriere pentru primul tronson al drumului expres Craiova-Piteşti, care va avea 17,7 kilometri. Sumele estimate pentru despăgubirile ce vor fi acordate pentru imobilele proprietate privată aflate pe traseul viitorului drum expres, aproximativ 4 milioane de lei, sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor. Drumul expres Craiova – Piteşti va avea patru benzi de circulaţie (două benzi pe sens) şi va ocoli oraşele de pe traseu: Balş şi Slatina”, a mai spus Dăncilă.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Poliţiştii ploieşteni au identificat autorii furtului a 5.000 de euro dintr-un autoturism

Polițiștii din cadrul Serviciului investigații criminale al Secției de Poliție nr. 1 Ploie…