Acasa Eveniment De ce Poliţia Locală Ploiești nu îşi face treaba profesionist?

De ce Poliţia Locală Ploiești nu îşi face treaba profesionist?

4 min read
0
0
64

Poliţiştii locali ploieșteni desfăşoară zilnic acţiuni de sancţionare a şoferilor care parchează neregulamentar. Mulți șoferi sunt indisciplinați, grăbiți, nervoși și neatenți în traffic, asta nu este o noutate, la fel cum nici parcările neregulamentare nu sunt o noutate. Secolul vitezei și-a pus amprenta pe mulți șoferi care cu toții se grăbesc undeva. Şi atunci apar și neregulile…

Paradoxal, cei care aplică legea uită să o și respecte, cum este și cazul din imagine petrecut în centrul municipiului Ploiești, în spatele Palatului Administrativ. O zonă de patrulare pentru Poliția Locală. Probabil, polițiștii locali nu au avut tupeul să-și amendeze colegii de la IPJ Prahova, astfel că aceștia din urmă s-au amendat singuri și au intrat în bancă să scoată banii de amendă.

De fiecare dată când cetăţenii atrag atenţia asupra modului în care poliţiştii parchează neregulamentar sau ilegal, şefii lor le iau apărarea şi spun aceeaşi poezie: „Erau în misiune”.

Conform Codului Rutier, oprirea neregulamentară este sancționată cu două puncte-amendă, adică 290 de lei, plus două puncte de penalizare.

„Poliţia rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă. Procedura privind ridicarea vehiculului, prevăzută de Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.391/2006, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică în mod corespunzător şi de poliţistul local în situaţiile prevăzute la art. 7 lit. h) şi k) din Legea poliţiei locale nr. 155/2010, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administraţiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz. Contravaloarea cheltuielilor pentru ridicarea, transportul şi depozitarea vehiculului staţionat neregulamentar se suporta de către deţinătorul acestuia”.

Poliția Locală se vrea o instituție în folosul comunităţii, care „face şi desface”, sancţionează, mediază şi veghează. Da’ de unde! Când chiar sub nasul lor se petrec nereguli care nu  sunt sancționate!

I. Mihai

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Linia ferată de mare viteză Ploieşti – Siret (Vicşani), pe lista proiectelor strategice de investiţii în parteneriat public-privat

Linia ferată de mare viteză Ploieşti – Siret (Vicşani) va fi trecută pe lista proiec…