Acasa Justiție DIICOT nu confirmă că l-ar fi audiat, luni, pe Sebastian Ghiță în dosarul Black Cube

DIICOT nu confirmă că l-ar fi audiat, luni, pe Sebastian Ghiță în dosarul Black Cube

5 min read
0
0
35

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat, luni, după ce a stat o oră în sediul DIICOT, că procurorii i-au cerut informaţii legate de dosarul Black Cube, privind spionarea comunicaţiilor şi hărţuirea familiei şi a unor apropiaţi ai procurorului-şef al DNA, Codruţa Kovesi, precizând că va furniza datele solicitate de anchetatori.

Însă, DIICOT spune că Ghiţă nu a dat declaraţii în acest caz, în timp ce surse judiciare au precizat că audierea lui a fost reprogramată. Sebastian Ghiță s-a prezentat luni la DIICOT, însă procurorii spun că au reprogramat audierea lui.

„Domnul Ghiță nu a dat astăzi declarații, iar adresa de email pe care o invocă, până la acest moment, nu face obiectul dosarului nostru”, se arată într-un răspuns oficial al DIICOT.

Precizarea DIICOT vine după ce Ghiță a venit luni la sediul Direcției și a susținut că a dat declarații în dosarul Black Cube, în care a făcut referire și la „adresa secretă” care, potrivit acestuia, ar fi fost folosită de șefa DNA — cucuveauamov.gmail.com.

„Am calitatea de martor, nu pot să vă dau alte date și informații din dosar. De vreme ce domnii procurori m-au întrebat (n.r. despre adresa de email cucuveauamov@gmail.com) s-ar putea să încerce să afle informații. (…) Știam că această adresă de email este folosită de doamna Kovesi. (…) Orice lucru mi s-a părut important despre acest caz, l-am spus procurorilor. Nu mi se pare că atacarea unor instituții ale statului român, DNA , SRI, DIICOT este o chestiune permisă și cred că procurorii DIICOT trebuie să investigheze dacă acest lucru se întâmplă”, a declarat Sebastian Ghiță, la ieșirea din sediul DIICOT.

De altfel, și la intrarea în sediul DIICOT, Sebastian Ghiță a afirmat că știa faptul că șefa DNA folosea email-ul respectiv.

„Sunt convins că acea operațiune a unor agenții de spionaj străine — Black Cube, agenția care a fost legată de fostul șef al spionajului israelian — este în atenția procurorilor DIICOT și, pentru că principala țintă în statul român a fost doamna Codruța Kovesi, probabil DIICOT verifică dacă acea adresă specială, secretă, acea adresă ascunsă — cucuveauamov@gmail.com, adresa doamnei Kovesi, este una dintre adresele pe care cei de la Black Cube le-au spart și din care au putut afla informații secrete ale statului român, ale DNA și ale doamnei Kovesi”, a spus Ghiță, la intrarea în sediul DIICOT.

Până în prezent, trei israelieni au fost puși sub acuzare în acest dosar — Ron Weiner, David Geclowicz și Yossi Barkshtein. Ultimul a reușit să fugă din România, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare în lipsă.

De asemenea, procurorii l-au pus sub urmărire penală pe fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, aflat în prezent în arest preventiv.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…