Acasa Justiție Directorul Teamnet International şi administratorul Asesoft International, scoşi de sub control judiciar în dosarul în care sunt cercetaţi alături de Sebastian Ghiţă

Directorul Teamnet International şi administratorul Asesoft International, scoşi de sub control judiciar în dosarul în care sunt cercetaţi alături de Sebastian Ghiţă

4 min read
0
0
263

Directorul Teamnet International, Bogdan Padiu, şi administratorul Asesoft International, Cristian Anastasescu, plasaţi sub control judiciar în februarie anul trecut într-un dosar în care sunt inculpaţi alături de Sebastian Ghiţă au obţinut în instanţă revocarea definitivă a măsurii preventive, potrivit news.ro.

Judecătorii Tribunalului Prahova au decis, în două dosare diferite, revocarea defintiivă a măsurii controlului judiciar luată în februarie anul trecut faţă de directorul Teamnet International, Bogdan Padiu, şi administratorul Asesoft International, Cristian Anastasescu, cercetaţi pentru infracţiuni de complicitate la trafic de influenţă şi spălare a banilor, ambele în formă continuată şi constituire a unui grup infracţional organizat într-un dosar care îl vizează şi pe fostul deputat Sebastian Ghiţă. În acest dosar, Ghiţă este suspectat de patru infracţiuni de trafic de influenţă, trei infracţiuni de spălare a banilor şi de constituire de grup infracţional organizat.

Potrivit datelor furnizate de procurori în februarie 2017, dată la care cei trei au fost puşi sub urmărire penală în acest dosar, Sebastian Ghiţă este acuzat că a cerut peste cinci milioane de lei unor firme IT pentru contracte ai căror beneficiari au fost, între alţii, Ministerul Economiei, Ministerul Mediului, Transelectrica.

Este vorba despre al cincilea dosar deschis de DNA pe numele lui Sebastian Ghiţă, în care procurorii suspectează că fostul deputat, care până în anul 2012, când a fost ales în Parlament, a fost reprezentant al S.C. Teamnet Internaţional S.R.L. şi S.C. Asesoft International S.A., a pretins şi primit de la reprezentanţii celor două societăţi sume de ban  pentru a determina factori decizionali ai unor instituţii şi autorităţi publice să le atribuie contracte de prestare de servicii IT şi/sau să faciliteze derularea în bune condiţii firmelor ai căror reprezentanţi fuseseră contactaţi, anterior, de către Ghiţă. Este vorba, potrivit DNA, despre contracte de achiziţie de programe informatice finanţate din fonduri publice, dar şi din fonduri europene, încheiate între anii 2007 şi 2015 de către mai multe societăţi comerciale cu profil de activitate în domeniul IT şi de asocierea dintre acestea şi societăţile comerciale S.C. Teamnet International S.R.L. şi S.C. Asesoft International S.A..

 

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Percheziții și în Prahova. CERCETAȚI PENTRU ÎNȘELĂCIUNE, EVAZIUNE FISCALĂ ȘI SPĂLARE A BANILOR

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mur…