Acasa Justiție Doi bărbaţi căutaţi de autorităţile judiciare din S.U.A pentru fraudă informatică, depistați în Prahova

Doi bărbaţi căutaţi de autorităţile judiciare din S.U.A pentru fraudă informatică, depistați în Prahova

3 min read
0
0
322

Poliţiştii prahoveni au depistat doi bărbaţi căutaţi de autorităţile judiciare din S.U.A pentru constituire a unui grup infractional organizat, fraudă informatică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acceptarea operaţiunilor financiare în mod fraudulos.

La data de 10 aprilie, în urma activităţilor desfăşurate, poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale au depistat, în Ploieşti, doi bărbaţi pe numele cărora autorităţile judiciare din S.U.A au emis o solicitare de arestare preventivă în vederea extrădării, în conformitate cu Tratatul de extrădare dintre România şi SUA ratificat de Parlamentul României prin Legea nr. 111/2008, privind comiterea de către aceştia a infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, frauda informatică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acceptarea operaţiunilor financiare în mod fraudulos.
Ce doi au fost conduşi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, unde s-a dispus reţinerea lor pentru 24 ore, urmând să fie prezentaţi Curţii de Apel Ploieşti pentru a dispune asupra extrădării către autorităţile judiciare din S.U.A.

Judiciariştii prahoveni au depistat un bărbat căutat de autorităţile din Grecia
Poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Biroului Urmăriri au depistat un prahovean de 39 de ani, pe numele căruia autorităţile judiciare din Grecia au emis un mandat european de arestare, în vederea depistării, reţinerii şi extrădării, conform art. 26 din Convenţia de Aplicare a Acordului Schengen, pentru comiterea a două infracţiuni de furt în circumstanţe agravante şi în formă organizată, prevăzute şi pedepsite de Codul Penal grec. A fost prezentat Curţii de Apel Ploieşti, prilej cu care judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă pentru 15 zile, urmând a se dispune asupra extrădării către autorităţile judiciare din Grecia.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Percheziții și în Prahova. CERCETAȚI PENTRU ÎNȘELĂCIUNE, EVAZIUNE FISCALĂ ȘI SPĂLARE A BANILOR

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mur…