Acasa Justiție Dosar penal în Prahova pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor

Dosar penal în Prahova pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor

2 min read
0
0
522

La data de 15.03.2020, în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, a fost înregistrată cauza penală cu nr. 2198/P/2020, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prevăzut de art. 252 Cod Penal.

La data de 11.03.2020, organele de cercetare penală din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Valea Călugărească – Postul de poliţie Berceni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe raza satului Berceni, comuna Berceni, județul Prahova, o persoană care avea obligaţia de a se afla, în izolare, la domiciliu, fiind recent întoarsă din Italia, provincia Como, localitatea Chiassa – zonă aflată în carantină din cauza coronavirusului gripal COVID -19, nu a respectat măsura impusă pentru prevenirea răspândirii virusului.

Procurorii din toată ţara au deschis, până în prezent, 58 de dosare penale în care sunt efectuate cercetări faţă de 87 de persoane care nu au respectat izolarea la domiciliu impusă de autorităţi pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

Potrivit unor oficiali din Parchetul General, procurorii au în lucru 58 de dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, dar şi fals în declaraţii şi neglijenţă în serviciu, fiind vizate în principal persoanele care au venit din zonele de risc din străinătate şi nu s-au autoizolat la domiciliu.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Federațiile sindicale din Poliția Penitenciară au organizat mitinguri de protest

Organizațiile sindicale din Poliția Penitenciară, reprezentând 85% din totalul personalulu…