Acasa Justiție Dosar penal pentru distrugere şi vătămare în cazul incendiului de la Inoteşti

Dosar penal pentru distrugere şi vătămare în cazul incendiului de la Inoteşti

5 min read
0
0
85

Poliţiştii au deschis un dosar penal în urma incendiului care a izbucnit, luni seară, în comuna prahoveană Colceag, sat Inoteşti, cercetările fiind făcute sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni, între care distrugere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, se fac cercetări şi pentru neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.
Un incendiu violent a izbucnit, luni seară, la o hală a unei fabrici de produse din ţiţei aflată în comuna prahoveană Colceag, sat Inoteşti, pompierii stabilind că focul a pornit cel mai probabil de la folosirea fără respectarea normelor legale a unui aparat de sudură.
Focul a afectat generalizat o hală în care se aflau birouri şi câteva utilaje, manifestându-se violent pe o suprafaţă estimată la aproximativ 700 de metri pătraţi.
În apropierea halei se aflau opt rezervoare de reziduuri petroliere, echipajele acţionând concomitent pentru localizarea şi lichidarea incendiului, dar şi pentru răcirea depozitelor de reziduuri.
În urma evenimentului, doi bărbaţi au suferit arsuri grave, aceştia aflându-se în prezent la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Victimele nu se aflau în hala afectată de incendiu, ele fiind rănite în timp ce încercau să stingă focul.
Pentru una dintre ele s-a obţinut accept pentru transfer la Spitalul Militar „Reine Astrid” din Belgia.

Ministerul Sănătăţii (MS) a informat marţi că s-a obţinut acceptul de la Spitalul AKH Viena pentru transferul celui de-al doilea pacient cu arsuri în urma incendiului din localitatea Inoteşti, judeţul Prahova.
„Ministerul Sănătăţii a fost informat, cu privire la situaţia pacienţilor cu arsuri suferite în incendiul din data de 1 martie din localitatea Inoteşti, judeţul Prahova, că s-a obţinut acceptul spitalului AKH Viena pentru transferul celui de-al doilea pacient la această unitate. Menţionăm că, aşa cum Ministerul Sănătăţii a anunţat anterior, pentru unul dintre pacienţi, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (DSU – MAI) a obţinut accept de transfer la Spitalul Militar „Reine Astrid” din Belgia”, arată sursa citată.
Transferul la Viena se va face imediat ce va fi posibil şi este realizat, conform legii, de către DSU – MAI.
Cei doi bărbaţi sunt intubaţi, starea lor fiind gravă, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, Violeta Tănase.
Potrivit acesteia, bărbaţii au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale pentru curăţarea plăgilor, iar în prezent se află în secţia de Terapie Intensivă.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Percheziții și în Prahova. CERCETAȚI PENTRU ÎNȘELĂCIUNE, EVAZIUNE FISCALĂ ȘI SPĂLARE A BANILOR

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mur…