Acasa Justiție Dosarul Revoluției a fost finalizat după aproape 30 de ani

Dosarul Revoluției a fost finalizat după aproape 30 de ani

2 min read
0
0
137

Procurorul general Augustin Lazăr a anunţat, luni, că Secţia militară din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a trimis în instanţă dosarul „Revoluţiei”.

„Astăzi, Secţia militară din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a înaintat instanţei de judecată rechizitoriul în cauza cunoscută generic sub numele de dosarul ‘Revoluţiei'”, a declarat Augustin Lazăr.

Azi juriștii încheie această provocare, prezentând adevărul judiciar, ca parte a unei investigații complexe. A pornit de la ideea că responsabilitatea pentru victimele revoluției nu este instituțională, ci este directă, individualăa spus Procurorul General.

Augustin Lazăr a precizat că dosarul cauzei cuprinde 3330 de volume, dintre care 2030 de volume au fost instrumentate după 13 iunie 2016. Pentru întocmirea rechizitoriului au fost administrate probe obținute după iunie 2016, dată la care s-a confirmat redeschiderea urmăririi penale.

Potrivit procurorului, administrarea unui probatoriu în mai puțin 3 ani, a fost posibilă datorită unei colaborări cu mai multe instituții, între care Ministerul Apărării, Senatul României, CNSAS, SRI, MAI, STS

În finalul declarației, Procurorul General a prezentat scuzele Ministrului Public pentru durata excesivă a analizei dosarului, 30 de  ani.

Acest demers înseamnă mai mult decât sesizarea Instantei. Soluția emisă este o dovadă de respect pentru memoria eroilor și o dovada de responsabilitate pentru generațiilor viitoarea declarat Augustin Lazăr.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

700 de posturi scoase la concurs, din sursă externă, în vederea încadrării ca poliţist de penitenciare

Vă informăm că 41 de unităţi subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor scot l…