Acasa Eveniment În două zile, ISU Prahova a desfășurat peste o sută de misiuni

În două zile, ISU Prahova a desfășurat peste o sută de misiuni

5 min read
0
0
288

În intervalul 13-14 octombrie a.c., pompierii militari din cadrul unității și subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino” Prahova au desfășurat 102 misiuni, dintre care: 25 misiuni ale echipajelor SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat și asistenței medicale de urgență, 63 inundații, 3 incendii, 3 misiuni de descarcerare și asigurare zonă accident rutier, o misiune asanare muniție, 2 alte situații de urgență și 5 misiuni de verificare în teren a unor obiective cu aglomerări de persoane din raioanele de intervenție, precum și de instruire și educație preventivă a populației în domeniul situațiilor de urgență.

În data de 03 septembrie a.c., în jurul orei 14:21, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Șerban Cantacuzino’ a desfășurat o misiune de asanare a teritoriului de muniția rămasă neexplodată din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în Ploiești, str. Găgeni. Muniția a constat într-o grenadă defensivă, fiind găsită de un lucrător în timp ce efectua lucrări de curățire a jgheaburilor la un imobil. Pirotehnicieni au acționat pentru identificarea, ridicarea, transportul și depozitarea muniției în condiții de siguranță, aceasta urmând a fi distrus la o dată ulterioară.

În seara zilei de 13 octombrie a.c., în jurul orei 22:30, pompierii militari s-au deplasat la un accident rutier produs pe DN1 km 92+300, cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, unde au găsit un autoturism aflat în afara părții carosabile, răsturnat pe partea dreaptă.

În autoturism erau două persoane încarcerate: un bărbat în vârstă de 46 de ani, declarat decedat de către medicul SAJ prezent la locul intervenției, și o femeie de 20 de ani care a fost descarcerată de echipajul SMURD și predată unui echipaj SAJ pentru a fi transportată la spital. Șoferul, un bărbat de 40 de ani, fusese scos înainte de sosirea echipajelor de intervenție, a fost asistat medical, preluat și transportat la UPU Ploiești, cu o ambulanță SMURD în colaborare cu un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Prahova.

Joi, 13 octombrie a.c., pompierii militari au continuat lupta cu apele, venind în sprijinul comunității în 63 de gospodării (curți, grădini, beciuri și case). Peste 15 pompieri au intervenit cu 6 autospeciale și 9 motopompe pentru evacuarea apei din localitățile: Măneciu (5 beciuri) și Bărcănești (19 case și 39 de curți).

În prezent, în comuna Bărcănești, 20 de pompieri cu 4 autospeciale, 2 autocamioane și 9 motopompe, intervin pentru scoaterea apei din mai multe locații.

În localitate s-a deplasat o Comisie de specialitate pentru constarea și evaluarea preliminară a efectelor calamităților naturale, stabilită prin Ordinul Prefectului nr. 8/20.01.2015, pentru estimarea pagubelor, identificarea cauzelor și stabilirea măsurilor de reabilitare care se impun. Comisia este formată din lucrători și specialiști ai ISU Prahova, Consiliul Județean Prahova, SGA Prahova și reprezentanți ai autorității publice locale.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Turistul britanic căutat de salvamontişti a fost găsit spânzurat

Turistul de 42 de ani din Marea Britanie, care a fost dat dispărut de familie, luni dimine…