Acasa Eveniment După 68 de ore de la izbucnire, pompierii prahoveni acţionează în continuare pentru lichidarea incendiului din Mimiu

După 68 de ore de la izbucnire, pompierii prahoveni acţionează în continuare pentru lichidarea incendiului din Mimiu

2 min read
0
0
134

Două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, se află la depozitul de mase plastice din Mimiu, care a luat foc duminică după-amiază, în jurul orei 16:07 minute.
Echipajele de pompieri au adoptat o intervenţie defensivă, ceea ce presupune că nu pot pătrunde în hala în care se manifestă incendiul, din cauza riscului iminent de prăbuşire a elementelor de construcţie, structura de rezistență fiind grav afectată şi ar pune în pericol viaţa echipajelor în ipoteza acţionării din interior.
Intervenţia se execută numai din exterior şi este de durată, deoarece în interiorul halei sunt depozitate cantităţi impresionante de materiale combustibile.
Începând cu ora 12:00, după realizarea unei noi recunoaşteri, comandantul intervenţiei a hotărât inundarea în totalitate a halei, ceea ce presupune alocarea unui număr mai mare de resurse, respectiv 10 autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o autospecială de salvare de la înălţimi cu ajutorul căreia se va refula apă de deasupra halei. Având în vedere că vizibilitatea focarelor este mult mai mare în acest moment, s-a impus trecerea la această etapă a stingerii incendiului.
Totodată, ISU Prahova precizează că, în urma analizei specialiştilor, construcţia este o clădire existenţă pentru care nu este necesară obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. Până în prezent, specialiştii nu au efectuat efectuat activităţi de îndrumare şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la obiectivul menţionat, ceea ce presupune şi că nu s-au aplicat sancţiuni.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Primarul comunei Valea Călugărească a decedat azi-noapte

Primarul comunei Valea Călugărească, Vasilică Neacșu, a decedat în noaptea de duminică spr…