Acasa Politică După ce au stat în culise, vechii politicieni reintră pe îngăduitoarea scenă politică din Prahova

După ce au stat în culise, vechii politicieni reintră pe îngăduitoarea scenă politică din Prahova

4 min read
0
0
196

După ce au stat în umbră, feriți de ochii iscoditori, vechii politicieni prahoveni revin în forță pe larga și îngăduitoarea scenă politică din județ. După cum știți, Mircea Cosma a preluat vicepreședinția PSD Prahova, Roberta Anastase președinția PNL Ploiești, iar Andrei Volosevici intră în cursa pentru un alt mandat la Primăria Ploiești.

La sfârșitul săptămânii trecute, ALDE a ieșit în față cu alți doi vechi politicieni: Emil Calotă și Horia Victor Toma, care, pe vremuri, se bălăcăreau reciproc fiind contracandidați la Primăria Ploiești, primul reprezentând PSDR, al doilea CDR.

Iată că i-a împăcat ALDE și le-a dat jucării să nu mai fie supărați! În prezenţa preşedintelui ALDE, (e)ternul Călin Popescu-Tăriceanu, Calotă a fost lansat pe orbita Primăriei Ploiești, iar Toma la președinția CJ Prahova.

„Emil Calotă are exact profilul pe care ALDE a promis să-l promoveze: preocupat de comunitate, experimentat, competent. Într-un oraş unde poluarea este o problemă, ALDE garantează că Emil Calotă este singurul pretendent la fotoliul de primar care poate să redea aerul curat ploieştenilor.”, l-a prezentat pe candidat preşedintele interimar al filialei, Cătălin Beciu.

Dar ALDE a mai avut un candidat la Primărie, Grațiela Leocadia Gavrilescu, care nu a câștigat cursa, dar a ajuns ditamai ministru al Mediului. Geaba! Ploieștenii au inhalat același aer poluat, aceleași gogoși! Dacă vă este dor de ea, o s-o revedeți pe listele PSD, de această dată.

În perioada 1992 – 1996, Emil Calotă a fost consilier judeţean la CJ Prahova, şi ulterior a avut două mandate de primar al Ploieştiului ( 2000 – 2004, 2004 – 2008). Apoi a candidat la Parlamentare, zadarnic, astfel a dispărut din peisajul politic în ultimii ani, consolându-se ca și consilier personal al lui Nicolae Văcăroiu, la Curtea de Conturi, după care a fost numit de Victor Ponta ca vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Horia Victor Toma a fost şi el primar al Ploieştiului, preț de un mandat, (1996 – 2000), pentru următorul pierzând în finala cu actualul său coleg. Toma a fost deputat de Prahova, dar şi europarlamentar.

 

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Victorie cu multe goluri pentru MFC Oilfriends Ploiești în amicalul cu Aviatorii Ploiești

Oilfriends Ploiești a susținut joi, 13 august, începând cu ora 19:30, pe terenul 1 din Baz…