Acasa Cultură După un atac cerebral, Ștefan Mihăilescu-Brăila, a reînvățat alfabetul

După un atac cerebral, Ștefan Mihăilescu-Brăila, a reînvățat alfabetul

2 min read
0
0
92

Stefan Mihailescu-Braila a decedat pe 19 septembrie 1996, la 71 de ani, lasand in urma mai multe roluri memorabile in filme ca „Secretul lui Bachus”, „Nea Marin miliardar”, „Elixirul tineretii”, „Un comisar acuza”, „Cu mainile curate” sau „Dincolo de nisipuri”. Nu multa lume stie ca Mihailescu-Braila a murit uitat de toata lumea.

Drama lui Stefan Mihailescu Braila! Marele actor a murit sarac si singur! In ultimele luni de viata era foarte afectat ca toata lumea l-a uitat!

Mircea Albulescu, unul dintre prietenii apropiati ai actorului a declarat: „Demult, Mircea Albulescu mi-a povestit despre Stefan Mihailescu Braila, spunându-mi ca nimeni nu-i mai stie numele. Mihăilescu Brăila a murit în saracie si singuratate. A facut un atac cerebral din cauza caruia si-a pierdut memoria, a reînvăţat apoi alfabetul litera cu litera si a fost obligat sa reînveţe cuvintele din nou, ca un copil. Ultimele saptamani din viaţa si le-a petrecut singur intr-un spital. La inmormantarea lui au fost vreo 10 oameni”.

Drama lui Stefan Mihailescu Braila! Marele actor a murit sarac si singur! In ultimele luni de viata era foarte afectat ca toata lumea l-a uitat!

Si sotia lui Mihailescu-Braila, Georgeta, a confirmat intr-un interviu ca actorul a fost parasit de prieteni: „Inainte de a muri, când a văzut că nu vine nimeni să-l vadă s-a revoltat. Eu eram la biserică. Am venit şi am văzut un morman de hârtii rupte în mijlocul casei. „Ce-i asta?”, „După mine să nu rămână nimic!”, „Bravo, Ştefane! Tu şi Ludovic al XIV-lea!”… A fost protestul său faţă de indiferenţa colegilor. El era supărat şi pe public că l-a uitat. Trăia o mare suferinţă”.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Check Also

Sebastian Ghiţă anunţă că a făcut o plângere penală pe numele fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi

Fostul deputat, Sebastian Ghiţă, a declarat la România TV că a făcut o plângere penală pe …