Acasa Eveniment Elevii Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești au rostit jurământul

Elevii Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești au rostit jurământul

4 min read
0
0
56

Continuând tradiția, astăzi, 10 noiembrie 2017, ora 10,00, elevii Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ‘Pavel Zăgănescu’ — Boldești au rostit sub faldurile Tricolorului Românesc, jurământul de credință față de țară, moment ce produce o transformare spirituală și profundă în viața lor.

Pe parcursul celor 31 de ani de existență, instituția a pregătit un număr de 2.790 subofițeri și 376 maiștri militari și a asigurat formarea continuă a 5.394 cadre din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne prin dezvoltarea competențelor profesionale deja dobândite.

Alături de cei 268 de elevi, la festivitate au participat subprefectul județului Prahova, Emil DRĂGĂNESCU, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, colonel ing. Daniel DRAGNE, precum și reprezentanți ai administrației publice, părinți, rude și prieteni ai elevilor.

La încheierea momentului festiv, invitații au urmărit exerciții demonstrative susținute de personalul din cadrul Catedrei de Specialitate, au vizitat spații de învățământ și sociale, care facilitează formarea elevilor ca viitori salvatori.

ISTORICUL ȘCOLII

Școala a fost înființată la data de 15.02.1986, sub denumirea ‘Școala Militară de Subofițeri de Pompieri’ Boldești-Scăeni, răspunzând necesității formării, la nivelul Corpului Pompierilor Militari a unei rețele proprii de unități de învățământ în care să fie pregătite cadre competente și competitive valoric.

Oferta educațională a școlii s-a extins permanent, prin organizarea de cursuri pentru inițierea în carieră; examene de carieră în vederea acordării gradului militar de plutonier adjutant/ maistru militar clasa I; cursuri pentru dezvoltarea carierei și alte activități de formare profesională a personalului din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Rememorând drumul parcurs până în prezent, putem afirma că școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă Pavel Zăgănescu Boldești s-a aflat într-un permanent proces de transformare și perfecționare, atât din punct de vedere managerial, cât și logistic, urmărind cu consecvență îmbunătățirea programelor de studii și creșterea calității serviciilor educaționale.

Toate aceste realizări au contribuit la îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a procesului instructiv-educativ și creșterea gradului de adecvare a bazei didactico-materiale la specificul calificărilor profesionale existente în oferta educațională

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Pentru o corectă informare a cetățenilor din Municipiul Ploiești, ROSAL GRUP face următoarele precizări

COMUNICAT În virtutea dreptului la replică şi a corectei informări a opiniei publice, în l…