Acasa Eveniment EXCLUSIV: În acest moment a început evacuarea dintr-un supermarket din Ploiești!

EXCLUSIV: În acest moment a început evacuarea dintr-un supermarket din Ploiești!

4 min read
0
0
699

Aproximativ 30 de angajați și circa 150 de clienți au fost evacuați, la această oră, dintr-un supermarket din Ploiești. Autospeciala de accidente colective și calamități s-a deplasat și la Spitalul Județean Ploiești, unde a fost o altă alertă cu bombă, împreună cu grupa operativă din cadru ISU Prahova, iar autospeciala pirotehnică se deplasează la supermarket. Peste 150 de oameni au fost evacuaţi din magazin, iar la Spitalul de Urgenţă se fac verificări, fără să fie alertaţi pacienţii, deoarece, între timp, cel care a dat alarma nu a mai răspuns la telefon.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova a gestionat această situație în supermarketul Kaufland din cartierul Nord, Ploiești.

Vom reveni cu detalii.

UPDATE: Surse din cadru ISU Prahova au declarat pentru stirileproprahova.ro, că evacuarea s-a făcut în urma unui anunț de amenințare cu bombă. Culmea, un anunț asemănător a fost semnalat și la Spitalul Județean de Urgență Ploiești! Pompierii militari au început montarea corturilor în parcarea Spitalului Județean în eventualitatea în care se impune evacuarea pacienților.

„Un bărbat neidentificat a sunat, în această seară, la numărul de urgenţă 112 şi a anunţat că există bombe la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi la supermarketul Kaufland Nord.”

Poliția din județul Prahova și Serviciul Român de Informații încearcă să-i găsească pe autorii mesajelor prin care au anunțat că două bombe vor exploda la liceele la Kaufland și la Spitalul Județean, ambele din Ploiești. Autoritățile nu exclud nici ipoteza că să fie un singur autor și, totodată, nu exclud ca ameninţarea să fie una falsă, dar cu toate acestea, fac verificări.

Întrucât, de obicei, autorii acestor alarme false cu bombe sunt minori sau persoane cu probleme psihiatrice, ei nu primesc condamnări cu închisoarea. Legea prevede până la trei ani de pușcărie pentru o astfel de faptă.

Legislația în vigoarea, este vorba de Legea 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului, prevede chiar și închisoarea cu trei ani pentru aceste fapte. „Alarmarea, prin orice mijloace și fără un motiv întemeiat, a unei persoane, a unei colectivități, a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol cu privire la folosirea de materiale, de orice fel, de natură să pună în pericol viața, oamenilor sau mediul inconjurator se pedepsește cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă.”, se precizează la articolul 38 al legii respective.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Federațiile sindicale din Poliția Penitenciară au organizat mitinguri de protest

Organizațiile sindicale din Poliția Penitenciară, reprezentând 85% din totalul personalulu…