Acasa Social Exerciţiu ISU la barajul Paltinu

Exerciţiu ISU la barajul Paltinu

2 min read
0
0
33

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova desfăşoară, joi, un exerciţiu la barajul Paltinu, scenariul prevăzând ipoteza producerii unui cutremur de peste şase grade pe scara Richter care este urmat de inundaţii.

Potrivit unui comunicat al ISU Prahova, scenariul arată că, pe fondul producerii un cutremur de adâncime cu o magnitudine de 6,1 pe scara Richter, s-a produs surparea versantului estic al barajului Paltinu, fapt care duce la atingerea unor valori maxime ale nivelului normal de retenţie al barajului.

„În scopul atenuării undelor de viitură şi pentru a evita atingerea unor valori limită de comportare a construcţiei, personalul barajului, pune în aplicare procedurile specifice de golire controlată a acestuia. Totodată, personalul de serviciu al construcţiei hidrotehnice începe evacuarea controlată a apei din baraj, ulterior ploturile barajului cedează. Unda de viitură creată va ajunge în municipiul Câmpina în aproximativ 60 minute. Populaţia din zona inundabilă din satele Seciuri, Lunca Mare şi Plaiul Câmpinei se vor autoevacua în zone stabilite din timp de normalitate, ulterior vor fi relocate în căminul cultural din satul Plaiul Câmpinei. Echipa pirotehnică va proceda la deblocarea albiei râului Doftana prin detonarea resturilor lemnoase şi spargerea bucăţilor de gheaţă”, menţionează sursa citată.

În acest caz se va interveni cu forţe şi mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie în vederea îndeplinirii misiunilor specifice din competenţă. 

 

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Linia ferată de mare viteză Ploieşti – Siret (Vicşani), pe lista proiectelor strategice de investiţii în parteneriat public-privat

Linia ferată de mare viteză Ploieşti – Siret (Vicşani) va fi trecută pe lista proiec…