Acasa Eveniment Familii din Breaza evacuate pe o rază de 800 de metri de gară

Familii din Breaza evacuate pe o rază de 800 de metri de gară

3 min read
0
0
162

Pompierii prahoveni au intervenit, marți seară, în gara Breaza Nord, pentru asigurarea măsurilor specifice la un vagon încărcat cu nitrat de amoniu din care iese fum, populația urmând să fie evacuată pe o rază de aproximativ 800 de metri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae, trenul de marfă este compus din 25 de vagoane, iar dintr-un container situat la jumătate iese fum.

Potrivit CFR SA, trenul transporta azot de la Târgu Mureș la Ploiești Triaj și este oprit între stațiile Comarnic și Câmpina.

„Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că au fost sesizate scurgeri de conținut dintr-un vagon al unui tren de marfă. Trenul transporta azot de la Tg. Mureș la Ploiești Triaj. La aceasta oră trenul este oprit între stațiile Comarnic și Campina pentru intervenția ISU și a reprezentanților firmei pentru care efectua transportul. Din motive de siguranță traficul feroviar a fost oprit și s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică a liniei de contact pe tot intervalul Câmpina — Comarnic”, precizează sursa citată.

La fața locului se intervine cu șase autospeciale pentru răcirea vagonului, dar și cu o ambulanță SMURD, până la acest moment nefiind înregistrate victime.

Vasiloae a precizat că populația va fi evacuată pe o rază de aproximativ 800 de metri. 55 de pompieri au acționat la fața locului, iar 56 de persoane au fost evacuate din case. Acestea fiind transportate cu ambulanțe SMURD și cu microbuze de la ISU Prahova, ISU Dâmbovița și ISU Brașov la sala de sport din Breaza, informează sursa citată.

Conform sursei citate, a fost oprită alimentarea cu energie electrică, urmând ca linia să fie scoasă de sub tensiune.

Circulația feroviară este blocată pe un fir, pe ruta Brașov-București, au afirmat oficiali ai Poliției Transporturi Feroviare Prahova. Există trenuri de călători oprite în gările Sinaia, Comarnic și Câmpina.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Autostrada Comarnic-Braşov va avea finanțare europeană

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, dă asigurări că autostrada Comarnic-Braşov va fi c…